Det er flere områder vi ser at vi ikke har tilstrekkelig med mennesker som har kompetanse i Norge, og dette er et stort mulighetsrom for studenter, sier Berit Viddal Tronslin.

Atea er en attraktiv arbeidsgiver blant dagens IT-studenter. I den ferske kåringen gjort av Universum, er Atea på plass nummer 22 over hvor studentene helst kan tenke seg å jobbe etter fullført utdanning, mot nummer 24 i fjor.

Hvorfor tror du IT-studentene synes Atea virker som et spennende sted å jobbe?

I Atea skal vi være «the place to be»-ansatte, for kunder, partnere og eiere. Ingen andre steder kan vi jobbe med så mange spennende teknologier og så mange spennende partnere, som Microsoft, Cisco, IBM, HP, Apple, Dell, med flere, sier Berit Viddal Tronslin, Head of recruitment i Atea.

Mulighetsrom for studenter

– Studenter kan tenke på at de med sin kunnskap kan være med på å løse et behov for våre kunder og samfunnet. 

Berit mener at det å virkelig være nysgjerrig og med evne og lyst til å omstille seg er viktige egenskaper for å få jobb hos den nordiske leverandøren av IT-infrastruktur.

IT-sikkerhet og analyse er to områder hvor vi ser at vi mangler kompetanse. Berit Viddal Tronslin

– Det er flere områder vi ser at vi ikke har tilstrekkelig med mennesker som har kompetanse i Norge, og dette er et stort mulighetsrom for studenter. IT-sikkerhet og analyse er to områder hvor vi ser at vi mangler kompetanse.

Hos Noroff tilbys bachelorgradene cyber security og applied data science.

Ingen vet sikkert hvordan fremtidens kompetansebehov vil se ut. Men vi er sikre på at behovene endrer seg i takt med den teknologiske utviklingen. Det krever at vi som er i teknologibransjen må ha et fleksibelt mindset, påpeker hun.

 

Vil bli et stort kompetansegap

Fremover mener Atea at sikkerhet må ha en dedikert plass, i alle ledd.

Det er anslått at man i 2030 kommer til å trenge over 4000 flere personer med denne kompetansen enn vi klarer å utdanne. Vi vil få et kompetansegap som er veldig stort. Det vil derfor si at vi er nødt til å tenke annerledes og bygge denne kompetansen hos de som allerede er i jobb i tillegg til å satse på utdanning innenfor IT-sikkerhet, sier Head of recruitment i Atea.

Vi vil få et kompetansegap som er veldig stort. Berit Viddal Tronslin

Hva er ditt beste råd til studenter som står overfor et studievalg?

Det å velge studie er et spørsmål om å velge noe man virkelig brenner for, og samtidig noe det er behov for. Vi blir stort sett bedre i noe vi er genuint opptatt av, og da er det enklere å lykkes. Bruk nettverket ditt, søk informasjon og forsøk å skaffe deg god oversikt over hva som finnes av muligheter. Det er også mulig å bytte studieløp underveis, det er ikke negativt dersom man har en god forklaring på hvorfor man gjør det. Det at man har selvinnsikt og tar ansvar for sin egen fremtid, er gode egenskaper.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top