Norske Fabian jobber hos teknologigiganten. Det ansettes mange nyutdannede hvert år, sier han. 

Google troner i år igjen på topp over hvem IT-studentenes betrakter som den mest attraktive arbeidsgiveren. Dette fremkommer av den årlige Universum-undersøkelsen, gjennomført av i underkant 15.000 norske studenter.

Vi ansetter mange nyutdannede hvert år uten lengre arbeidserfaring, enten i interne roller eller faste stillinger, forteller Fabian Fjeldstad Eriksen, Agency Strategist i Google.

Google er et globalt selskap med mange nasjonaliteter og jeg tror at mange nordmenn ikke er klar over mulighetene som ligger utenfor Norges landegrenser.

Et selskap i konstant utvikling

Hvorfor tror du Google er den mest attraktive arbeidsplassen blant IT-studentene?

Google er et selskap som er i konstant utvikling. Fabian Fjeldstad Eriksen

Først og fremst tror jeg at Google er et selskap som mange kan relatere seg til. Vi bruker plattformen hver dag, enten for å finne informasjon, se på videoer på YouTube, finne veien til nærmeste butikk på Maps eller bruk av Gmail, for å nevne noen eksempler.

Teknologien og plattformen som Google leverer har som hensikt å samle informasjonen og gjøre den tilgjengelig for alle, sier Fabian Fjelstad Eriksen, Agency Strategist i Google.

Fabian forteller at fellestrekkene blant de ansatte hos Google er en overordnet forståelse og interesse for teknologi, samt en iver etter å alltid lære noe nytt.

Google er et selskap som er i konstant utvikling, og derfor er tilpasnings- og samarbeidsevne viktige faktorer for å lykkes. Mangfoldet i selskapet er etter min mening en viktig faktor for at vi kan fortsette å utvikle oss videre, både individuelt og sammen som selskap, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet...

På jakt etter internasjonale søkere

I vår besøkte studentene ved digital markedsføring hos Noroff Googles hovedkontor i Dublin, for å få innsikt i de nyeste trendene hos teknologigiganten.

Norske søkere er noe vi kontinuerlig er på utkikk etter. Fabian Fjeldstad Eriksen

Siden jeg startet for to år siden har teamet vårt doblet seg i antall ansatte, en kombinasjon av både norske og internasjonale kollegaer. Norske søkere er noe vi kontinuerlig er på utkikk etter, sier Fabian, og fortsetter:

Utlyste stillinger kan man finne på Google sine karrieresider for de forskjellige rollene vi har rundt om i verden. De vil også poengtere spesifikke krav til rollen for språk, erfaring, og lignende. Jeg vil anbefale alle som er interesserte å se på mulighetene som ligger ute på nettsiden, sier han.

Interesse for teknologi

Fabian forteller at det i det amerikanske teknologiselskapet er stor variasjon både i kompetanse, erfaring og utdannelsesbakgrunn på tvers av de ulike avdelingene.

Enkelte roller vil kreve mer teknisk kompetanse, mens andre roller har et bredere spekter av kompetanse fra salg, markedsføring, bedriftsutvikling, og lignende. 

Vi ansetter mange nyutdannede hvert år. Fabian Fjeldstad Eriksen

Agency Strategist i Google var ikke det Fabian tenkte at han kom til å ende opp med, da han studerte sikkerhetspolitikk.

Det tok meg to år etter fullført videregående før jeg fant ut hva jeg ønsket å studere, som ironisk nok viste seg å være mindre relatert til det jeg endte opp å jobbe med enn det jeg så for meg den gang da. Mitt råd vil være å sette av tid over sommeren til å tenke på hvorfor man ønsker å studere det man har søkt på, og husk at man ikke er låst fast i den retningen resten av studietiden og arbeidslivet. 

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top