– Digitalisering gir mange nye muligheter, samtidig som det også øker kravene til sikkerhet, sier Anna.

Nylig i år evaluerte i underkant av 15 000 studenter mer enn 200 arbeidsgivere. Tech- og konsulentselskapet Evry klatret opp til fjerdeplass, fra sjetteplass i fjor, over de mest attraktive arbeidsplassene blant IT-studenteneI kåringen fikk Evry også tittelen «bransjebeste», i tillegg til å være en av Norges mest ettertraktede arbeidsgivere.

Det er utrolig gøy, men det forplikter også. Det er stas å få en erkjennelse av at det vi har jobbet mot i mange år, lønner seg. Vi skal ikke lene oss tilbake, men jobbe hardt for å forbli på toppen, sier Anna Gulliksen, Head of Talent Acquisition hos Evry.

Ser etter studenter med gjennomføringsevne

Hvorfor tror du IT-studentene synes Evry virker som et spennende selskap å jobbe i?

Vi er et av de største selskapene i Norden, og det gir mange muligheter for egenutvikling internt i selskapet. Hos oss kan du dermed bytte jobb uten å bytte arbeidsgiver – om du selv ønsker det.

De som lykkes hos oss, er upretensiøse og «people-oriented». Anna Gulliksen

De som lykkes hos oss, er upretensiøse og «people-oriented». I tillegg til å ha formell kompetanse innen IT/tech eller Business Economy, må du også være i stand til å drive og sluttføre arbeidsoppgaver, samarbeide med andre og bygge relasjoner, sier Anna, og fortsetter:

I tillegg tror jeg at ydmykhet og presisjeløshet er egenskaper du kommer langt med – kombinert med personlig, indre driv til å gjennomføre saker og ting, sier Anna.

Hun forteller videre at Evry har spesialisert seg på det som kalles fordomsfri rekruttering - Gamification.

Dette er et spillbasert rekrutteringsverktøy som er bygget på en slik måte at egenskaper og kvaliteter kartlegges uavhengig av kjønn. Det spiller altså ingen rolle om stemmen din er lys eller dyp eller hva slags utseende eller bakgrunn du har. Denne nye måten å rekruttere på vekker nysgjerrigheten og har bidratt til at flere oppdager oss som det innovative selskapet vi er, forteller Anna.

En rekke innovasjoner

Du møter blant annet Evry når du mottar en hentelapp fra Posten via SMS, signerer med elektronisk signatur i nettbanken eller mottar skatteoppgjøret fra Skatteetaten.

Gjennom å utvikle og implementere nye teknologier, forbedrer vi prosesser og systemer, slik at menneskelige prestasjoner og brukeropplevelser hele tiden blir bedre, sier Anna.

Phu Nguyen jobber som Head of Intelligent Automation Delivery hos Evry.

– Det er utrolig artig at vi satser på yngre og erfarne talenter, og setter sammen team med bred kunnskap. Phu Nguyen

Det er utrolig artig at vi satser på yngre og erfarne talenter, og setter sammen team med bred kunnskap. At vi tørr å satse på nye teknologier og samtidig dra nytte av vår erfaring gir oss unik posisjon til å være en god partner til kunder, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet...



Foto: Privat

Må fylle på kompetansen gjennom hele livet

– Generelt sett vil evnen til å oppdage mønstre i stort datamateriale, evne til å håndtere kompleksitet, samt evne til samarbeid og andre mellommenneskelige ferdigheter være etterspurt - uansett utdanning, sier Anna. 

Hun konstaterer også at kontinuerlig læring vil prege arbeidslivet fremover.

Tidligere regnet vi med at en utdannelse hadde en «levetid» på 20-30 år. I dag vil jeg si at denne ligger på to til tre år. Vi må alle belage oss på å måtte fylle på kompetansen vår jevnlig gjennom hele livet.

Hvordan ser Evry på IT-sikkerhet fremover?

Sikkerhet har alltid vært og kommer alltid til å være et ekstremt viktig område for oss. Som leverandør for alt fra store og samfunnskritiske infrastrukturer, til kreativ partner på morgendagens innovasjonsprosesser, er dette noe vi hele tiden må sikre – i alle ledd. Digitalisering gir mange nye muligheter, samtidig som det også øker kravene til sikkerhet.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top