Intime bilder og annen sensitiv data som brukernavn og passord ble også funnet.

Forsiden av Fædrelandsvennen 27. aug. 2014.

Noroff-professor Iain Sutherland kapret forsiden av Fædrelandsvennen, etter funn av overvåkningsbilder fra banker, svært intime bilder, og brukernavn og passord.

Tilfeldige harddisker kjøpt på nettet

Studien ble gjort på 30 tilfledige harddisker anskaffet bra Sørlandet.

Professor Sutherland sier han er overrasket over hvilke data folk lar ligge på harddisker, innen de kvitter seg med gamle og brukte datamaskiner:

En harddisk er som en gammeldags video- eller kassettape. For å kvitte seg med innholdet, må man skrive annet innhold over det. Professor Iain Sutherland

Tidligere studie .

Les hele artikkelen i Fædrelandsvennen her. (Betalt innhold.)

Slik sletter du innholdet på harddisken.

- Så hvordan går man frem for å fullstendig fjerne alt innhold på en harddisk?

- En harddisk er som en gammeldags video- eller kassettape. For å kvitte seg med innholdet, må man skrive annet innhold over det, sier Sutherland.

- Så sletting av hele harddisken betyr som regel å skrive over med ‘0’er eller ‘1’ere over hele disken (hvis du skal kvitte deg med alt) eller '0'er og ‘1’ere over fila. Noen operativsystemer tilbyr støtte for dette, ofte kalt "sikker sletting".

- Den andre metoden er å faktisk fysisk ødelegge harddisken (altså de sirkulærer platene på innsiden). Slik det svært vanskelig, og i noen tilfeller umulig å gjenopprette data.

Aktuelle studier:

Top