Hvis du elsker gåter og teknologi så er digital etterforskning graden for deg, sier førsteamanuensis hos Noroff.

Ønsker du kompetanse og ferdigheter til å jobbe med etterforskning i blant annet politi og etterretning? Da er kanskje en bachelorgrad i digital etterforskning det rette for deg.

Bachelorgraden i digital etterforskning er tilgjengelig på campus Kristiansand og som nettstudium. Sommeren 2021 får Noroff ny campus i sentrum av Kristiansand. Les mer om vår nye campus her.

Den treårige bachelorgraden i digital etterforskning gir deg en ettertraktet kompetanse. Graden gir kunnskap om sikring og undersøkelser av digitale systemer, og dekker kjerneteori kombinert med et solid praktisk fundament, for å oppnå kompetansenivået som kreves i sikkerhetsroller i bransjen.

Vi har tatt en prat med Emlyn Butterfield, førsteamanuensis hos Noroff, om hvorfor man burde studere digital etterforskning.

I dagens samfunn gjøre vi ikke lenger noe uten telefon eller datamaskin - alt fra å lage en kopp kaffe til å sortere økonomien. Data har i dag en stor verdi. Når disse dataene blir misbrukt, må vi finne ut hva, hvem og når alt dette skjedde. Det er her digital etterforskning kommer inn, sier Emlyn Butterfield, førsteamanuensis i digital etterforskning.

Bli klar for en karriere i IT-bransjen

Digital etterforskning er en mulighet til å anvende teknologiske ferdigheter innen etterforskning og lov. Du får utvikle din kunnskap om hvordan enheter fungerer, og hvordan du kan finne manglende bevis i en etterforskningssak. Digital etterforskning brukes i alle kriminelle etterforskninger, fra drap til terrorisme, og det er ofte kilde til å bevise eller motbevise hvem som har gjort hva og når, sier Butterfield.

Han fortsetter:

Gjennom studietiden vil du lære praktiske ferdigheter som trengs for å identifisere, gjenopprette og hente ut bevis fra en rekke digitale enheter.⁠ Programmet vil også forberede deg på en karriere i IT-sektoren ved å bruke tekniske og analytiske ferdigheter for å løse problemer innen mange områder av IT og tekniske tjenester, sier han.

Hvis du elsker gåter og teknologi - så er digital etterforskning graden for deg, avslutter førsteamanuensisen.

Attraktivt utdanningsløp

Gjennom Noroffs bachelorstudier får du praktisk og teoretisk kompetanse som industrien og bransjene behøver, slik at du er klar for å gå rett i jobb etter å ha fullført bachelorgraden din på Noroff.

Noroff tilbyr bachelorstudier i cyber security, digital etterforskning, applied data science og interaktive medier spill eller animasjon.

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Les mer om hvorfor du burde ta en bachelorgrad hos Noroff her. 

Alle bachelorstudiene er også tilgjengelige som nettstudier. Forelesninger streames live og kan følges fra en device hvor som helst i verden. Les mer om bachelor på nett her. Våre bachelorstudier har løpende opptak, med oppstart 16. august.

 

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få fem e-poster med mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top