Den tidligere Noroff-studenten har laget film fra London Fashion Week.

På 17. mai, av alle dager, reiser vi til Cannes. Vi skal være med på den internasjonale filmfestivalen, sier tidligere student, Sondre Fristad (28) stolt.

Han har nylig fått beskjed om at kortfilmen hans, Kepaza, har kommet inn på filmfestivalen i Cannes, som er like rundt hjørnet.

Det å få filmen inn i Cannes er en drøm som går i oppfyllelse Sondre Fristad

Jeg tenkte endelig! Det er noe jeg alltid har hatt lyst til. Det å få filmen inn i Cannes er en drøm som går i oppfyllelse.

Vi skal ha premiere, rød løper og hele pakka, forteller han fornøyd.

Han studerte filmproduksjon på Noroff Oslo for noen år tilbake, og har startet produksjonsselskapet Fristad Film i etterkant.

Designer: Pernille Fristad er klesdesigner og stylist, og en hardtarbeidende 25 åring. Foto: Privat. 

Kortfilm-dokumentar

Brandet Kepaza skulle vise klærne sine på Fashion Finest under London Fashion Week. Vi snakket sammen og ble enige om å lage en kortfilm-dokumentar. Jeg skrev manus, filmet hele turen og klippet det sammen, sier 28-åringen.

Det er alltid gøy å jobbe med nye mennesker. Sondre Fristad

Klesmerket Kepaza ble startet av Pernille Fristad (25) og har de siste årene blitt lagt merke til av de store motehusene. Med seg på laget hadde de også fått YouTuber Michelle Khare fra Los Angeles, med 2,4 millioner seere.

– «Kepaza (Tre dager til London Fashion Week)» er en kortfilm-dokumentar om Pernille og hennes klesmerke Kepaza, som skulle vises på Fashion Finest under London Fashion Week. Dokumentaren viser en hardtarbeidende kvinne som alene har bygget opp et internasjonalt klesmerke. Vi følger Pernille på veien til London sammen med YouTuber, Michelle, som er med som modell. Konseptet er at hun tester forskjellige yrke hun aldri har prøvd før.

Sondre legger til at:

Det er alltid gøy å jobbe med nye mennesker. Michelle er tøff som tør å prøve nye yrker hele tiden. Jeg synes hun klarte seg veldig bra!

Se traileren her:

Et kritisk og tøffere publikum

– Hvordan blir det å vise filmen i Cannes?

Jeg tror det blir veldig spennende. Sikkert ikke så ulikt en annen visning, men med et mer kritisk og tøffere publikum, sier 28-åringen.

Les også: Sondres film kom inn på ti festivaler

Noen har nevnt at Kepaza er det beste jeg har laget. Sondre Fristad

Vi var veldig redde for at vi ikke skulle få sol-bildene vi ønsket oss fra London under innspillingen, men jeg føler meg veldig heldig siden det gikk så bra og resultatet ble så vellykket.

– Hvilke tilbakemeldinger har dere fått på filmen?

Noen har nevnt at det er det beste jeg har laget, de fleste er veldig positive og mener at dokumentaren flyter fint og ser proff ut. Det er jeg glad for.

 

Kepaza: Fra London Fashion Week. Foto: Privat

Flere filmprosjekter i fremtiden

Jeg jobber som filmprodusent og driver med nye prosjekter hele tiden. Jeg flyr omkring i verden og prøver hele tiden å fornye meg og bli enda bedre.

Det er til sammen tre stykker som jobber i Fristad Film.

– Av og til må man svelge noen kameler. Men hører man tre forskjellige mennesker kritisere det samme så ligger det som oftest noe i det. Det viktigste jeg lærte hos Noroff vil jeg si er samarbeid. Hvis du ikke kan samarbeide med noen, så kan du ikke jobbe i filmbransjen, avslutter 28-åringen. 


Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top