Omtrent alt av kunnskap jeg tar i bruk på jobb er ting jeg har lært via studiet, forteller Malin.

Malin Mora er 25 år gammel og studerer grafisk design ved Noroff Oslo. Hun har alltid vært interessert i faget og hun har allerede flere relevante småjobber som freelancer ved siden av studiet.

Omtrent alt av kunnskap jeg tar i bruk er ting jeg har lært via studiet. Malin Mora

Jeg har i hovedsak to jobber med en kontrakt som går ut på å produsere grafisk materiell til en kafé og en restaurant, i tillegg til å fotografere for dem, forteller hun. Akkurat nå er jobben satt på vent på grunn av korona-utbruddet.

Omtrent alt av kunnskap jeg tar i bruk er ting jeg har lært via studiet. Jeg er mye tryggere i det jeg gjør og det er mye lettere for meg og ta grafiske valg basert på kunnskap og erfaring enn før jeg begynte å studere. I tillegg får jeg også hjelp av lærere om jeg skulle trenge det underveis, noe jeg har satt stor pris på

«"

Malin lager innhold til Instagram-kontoen til kaféen Louis. 

Studiets kobling til arbeidslivet

Jeg opplever at studiet er veldig relevant for arbeidslivet. Jeg føler vi får en liten fot innenfor flere ulike sider av det grafisk design er. Vi lærer blant annet om visuell identitet for et firma, emballasjedesign, skjermbasert design, foto og mye annet. Alle disse emnene har hjulpet meg til å bli selvsikker i det jeg driver med og gjør at jeg har en forståelse for arbeidslivet til en grafisk designer, sier hun.

Jeg opplever at studiet er veldig relevant for arbeidslivet. Malin Moira

Hun fortsetter:

I den nyeste jobben jeg har fått bruker jeg mye av det jeg har lært til oppsett av annonser, hierarki av tekst, fontbruk, posisjonering av bilder og tekst for å nevne noe. Ikke minst er jeg tryggere i faget mitt når det gjelder det teoretiske som gjør det lettere for meg å kommunisere angående oppgavene mine med arbeidsgiver.

Hun har alltid hatt en stor interesse for faget, spesielt er hun begeistret for hvordan plasseringen av bilder, fonter og illustrasjoner er med for å skape et ryddig og pent uttrykk. Alt dette førte til at valget falt på grafisk design studiet hos Noroff.

Dette er noe jeg har holdt på med så lenge jeg kan huske. Det at grafisk design kan få frem det uttrykket man ønsker syntes jeg er både en fin og spennende ting. Derfor ønsket jeg å lære mer om dette gjennom studiet.

Da jeg fant ut om Noroff syntes jeg det virket som den riktige skolen for meg å studere. Jeg fikk et inntrykk av at skolen var svært opptatt av teknologi og dagens digitale flater, noe som var veldig relevant for meg. I tillegg var jeg veldig interessert i å studere praktisk, noe som passet perfekt med Noroff, legger hun til.

«"

Gjennom et skoleprosjekt med Cisco laget Malin disse plakatene. Den ene av dem er utstilt på Noroff Oslo. 

Den nye studiesituasjonen

For Malin har det fungert veldig bra å studere hjemmefra etter at campus ble stengt i mars. For tiden holder hennes klasse på med en hjemmeeksamen som går over syv uker, noe som gjør at hun uansett ville tilbrakt mye av studietiden sin hjemme.

Siden jeg studerer siste året av grafisk design er det mye selvstudier, så jeg har sakte men sikkert underveis i utdanningen min rukket å bli komfortabel med å studere utenfor campus.

Generelt synes hun at overgangen fra campus til nett gikk sømløst.

Jeg syntes det var en fin overgang. Både studenter og lærere brukte kort tid på å komme seg inn i Discord, som er plattformen vi bruker. For meg er det mest veiledning i gruppe som er nettbasert, noe jeg syntes fungerer godt. Vi får delt skjermer med hverandre og har god kontakt med lærerne.

I denne tiden er struktur noe av det aller viktigste for Malin og, slik har hun tilpasset seg den nye hverdagen på en måte som fungere godt for henne.

Jeg synes det fungerer veldig godt å lage både en plan for perioden over hva som skal gjøres, men nesten enda viktigere, en plan for dagen. Hva jeg skal rekke å gjøre av skolearbeid og eventuelt hvor lenge jeg skal holde på med det. Utenom det syntes jeg det er viktig å gå en tur og ikke minst ha kontakt med mine medstudenter, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top