Jeg liker programmering, fordi det utfordrer meg og får meg til å tenke utenfor boksen.

Kinga Zdziebko (24) studerer frontend-utvikling hos Noroff.

Vi lærer alle relevante og nyeste teknologier. Kinga Zdziebko

I løpet av det første skoleåret har vi jobbet med ulike kunder som er veldig relevante for oss som skal ut i arbeidslivet. Vi lærer alle relevante og nyeste teknologier gjennom studiet, samtidig som vi får erfaring i å jobbe med kunder.

Fra før har Kinga en bachelorgrad i grafisk design.

Jeg liker å jobbe med både design og utvikling, derfor føles det så naturlig å jobbe med webdesign, sier hun.

«"

Foto: Privat

Variert hverdag

Studiehverdagen på frontend-utvikling kan variere fra emne til emne, men oftest sitter 24-åringen på campus når hun har forelesning eller jobber med oppgaver.

Etter at jeg er ferdig med forelesning jobber jeg videre med oppgavene vi fikk i timen, eller med innleveringer. Vi har innleveringer hver uke som er relatert til det vi lærte i timene, det er en fin måte å bruke kunnskapen og øve på det vi trenger i timen.

I tillegg jobber studentene mye med praktiske oppgaver, programmerer og designer.

Det som er så gøy med studiet er at vi slipper å skrive lange tekster, men får prøvd oss gjennom praktiske oppgaver, sier Kinga.

Den største utfordringen var JavaScript.

Studiet handler veldig mye om å være selvstendig og kunne jobbe på egenhånd. Kinga Zdziebko

Det var ganske vanskelig i starten, men nå har jeg kommet meg inn i det. Jeg er fortsatt ikke den flinkeste på det, men det er gøy og utfordrende.

Studiet handler veldig mye om å være selvstendig og kunne jobbe på egenhånd. Det kan være utfordrende, fordi vi må planlegge dagene våre og beregne tid til innleveringer. Vi har nok tid, men det handler mest om planlegging av egen studiehverdag.

«"

Foto: Privat

Utviklet nettside for DGF

24-åringen kom i kontakt med organisasjonen DGF (Development Goals Forum) gjennom et skoleprosjekt.

De kontaktet meg og spurte om jeg ville utvikle en nettside og visuell identitet for dem, da de så hvor engasjert jeg var, smiler hun.

Hun står for utformingen av deres visuelle identitet, samt utviklingen av nettsiden.

Ifølge Noroff-studenten har det vært et veldig spennende prosjekt.

Etter bare ett år på Noroff hadde jeg nok erfaring til å utvikle en hel nettside.

Hvor håper du veien går videre?

Jeg håper at jeg får en jobb hvor jeg kan jobbe både med design og programmering. Kinga Zdziebko

Jeg håper at jeg får en jobb hvor jeg kan jobbe både med design og programmering. Jeg vil gjerne koble de to utdanningene sammen, siden jeg har kompetanse fra begge felter. Jeg vet det er mange muligheter i markedet, så jeg håper jeg får en jobb ganske raskt, smiler hun.

Hva er det viktigste du har lært i løpet av studiet?

Det viktigste er selvfølgelig å programmere en nettside. Jeg har også lært å være selvstendig og bli flinkere til å planlegge tiden min, ikke minst å være engasjert i ulike prosjekter og eventer utenfor skoletid.

Hvilket råd vil du gi til nye frontend-studenter?

Studiet er utfordrende og lærerikt, det er mye som skjer i løpet av første skoleåret, med både programmering og design. Innstill deg på å jobbe intensivt hvis du ønsker gode resultater. Vis at du virkelig ønsker å oppnå noe stort, engasjer deg og vis interesse for faget, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top