– Det er ganske kult og etter hvert bli ferdig utdannet med mange måneders arbeidserfaring allerede, sier han.

 Jeg har hatt en kjempemotivasjon for studiet og lært meg enda mer enn hva pensum har krevd, noe som har gitt veldig gode resultater, smiler Ole Pettersen (26).

26-åringen er tidligere helsefagarbeider, men har alltid vært interessert i programmering. 

Jeg har hatt en kjempemotivasjon og lært meg enda mer enn hva pensum har krevd. Ole Pettersen

Frontend-utvikling er en toårig teknologiutdanning hvor visuell utforming møter koding, web og UX-design.

 Jeg så meg lei av å være privatist i lang tid, for så å ta en bachelorgrad som ville ta enda lengre tid. Når jeg så at jeg kunne begynne på Noroff, samtidig som det var en kort utdanning, spesifikt for frontend-utvikling, tenkte jeg at dette var en perfekt mulighet for meg, sier han.

Han er utdannet helsefagarbeider fra tidligere, men gikk rett ut i lærlingetiden uten generell studiekompetanse.

Hos Noroff fikk jeg studieplass, på bakgrunn av fagbrevet mitt. 

En høy læringskurve

Som frontend-utvikler skriver man koden bak det du kan se og interagere med når du åpner en nettside, et program eller en app.

Hvordan vil du beskrive studiet?

Det går fort. Veldig fort. Bare noen måneder etter studiestart hadde vi en ekte klient vi skulle lage en full nettside på seks sider for. Det er en veldig bratt læringskurve, men fokuserer man i forelesningene, bruker lærerne så mye man kan og har et sug etter å lære mer, klarer man fint å klatre læringskurven, sier Ole.

Han fortsetter:

Det beste er å se tilbake på problemer jeg tidligere opplevde at jeg ikke ville klare, men som nå er helt banale ting jeg ikke tenker over at jeg gjør en gang. Det er den samme følelsen jeg vil ha om enda ett år, om det jeg synes er utfordrende akkurat nå.

26-åringen forteller at studentmiljøet på Noroff Oslo er veldig bra.

Jeg har fått særlig god kontakt med noen i klassen, og føler definitivt at dette er folk jeg kommer til å ha et godt vennskap med når jeg er ferdig på Noroff.

Internship hos Play Magnus

Ole har fått et spennende internship hos Play Magnus, selskapet som lager de offisielle sjakk-appene til Magnus Carlsen.

Jeg hadde en kamerat som jobbet i selskapet fra før. Han så hvor motivert jeg var og vouchet for meg.

Ole ble med på laget, og jobber med intern-oppgaver.

Ganske kult og etter hvert bli ferdig utdannet med mange måneders arbeidserfaring allerede. Ole Pettersen

Det er en veldig lærerik jobb. Det er ganske kult og etter hvert bli ferdig utdannet med mange måneders arbeidserfaring allerede, sier Ole engasjert.

Vi må bare spørre, er det sånn at du møter Magnus Carlsen når du er på kontoret?

– Nei, det gjør jeg faktisk ikke, ler Ole. 

Siden han er student og jobber flex-basert, har de to foreløpig bare møttes en gang. 

– Og det til tross for at han er på kontoret relativt ofte. Men det blir nok mye mer i fremtiden. Det er jo ganske kult å møte en soleklar verdensmester, da. 

Alt ligger til rette for en junior-stilling i selskapet, så lenge jeg viser at jeg har evne til å lære nye ting og ikke er redd for nye utfordringer, smiler Ole.

Erfaring er gull verdt, men ikke nødvendig

Motivasjon er alt. Om du ikke vil lære, kommer du neppe til å gjøre det heller. Samtidig er det viktig å stifte vennskap i klassemiljøet. Det er utrolig mye hjelp i å ha folk rundt deg som har de samme utfordringene og målene, sier Noroff-studenten. 

Hva er planen videre?

Det er ganske mange kule prosjekter innen IT. Heldigvis har jeg landet på et av dem allerede, så enn så lenge kunne jeg ikke tenkt meg noe bedre sted å jobbe.

Til slutt, hva vil du si til dem som vurderer å studere frontend-utvikling?

At det er en høy læringskurve, men så lenge man følger med og bruker faglæreren så mye som mulig vil man klare det. Alle de problemene nye studenter opplever har jeg også opplevd, men ser nå tilbake på hvor lett jeg hadde løst de nå. Om man har erfaring, enten fra jobb eller hobby, er det gull verdt, men absolutt ikke nødvendig, avslutter han.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top