frontend utvikling, Noroff, deloitte

– Når jeg så hvor ettertraktede utviklere var i markedet tenkte jeg at dette er en gyllen mulighet, sier han. 25-åringen har allerede sikret seg jobb.

Jeg har alltid hatt en kreativ side og interessen for teknologi har alltid vært der. Det var bare ikke nok informasjon rundt det å bli utvikler da jeg var yngre, sier Tony Heimark (25).

Studiet er rettet mot dagens arbeidsmarked. Tony Heimark

Han jobbet på sitt fjerde år som bilmekaniker, men begynte etter hvert å søke en del på nettet om frontend-utvikling, før han fant ut at Noroff tilbyr en toårig utdanning.

– Det begynte med at jeg leste gjennom nettsiden til Noroff, fant gode omtaler, og søkte studieplass, sier 25-åringen.

– Studiet er rettet mot dagens arbeidsmarked. Det er godt å vite at markedet skriker etter den kompetansen vi studenter jobber og betaler for.

Internship hos Deloitte

25-åringen er akkurat ferdig med et internship hos Deloitte.

Jeg hadde ingen forventninger og jeg følte meg absolutt ikke klar da jeg søkte i desember, men tenkte at siden internshipet var nå i sommer kunne jeg lære mye frem til da. Jeg var veldig glad da jeg fikk plass hos Deloitte og det motiverte meg til å jobbe enda hardere de neste månedene. 

Det jeg håpte å få ut av tiden i praksis var relevant arbeidserfaring, jobbe med ekte prosjekter og jobbe med flinke og erfarne mennesker som jeg kunne lære mye av. Jeg føler jeg har fått innfridd alle ønskene og jeg har utviklet meg mye.

I tillegg følger han opp med å fortelle at han har blitt tilbudt 100 prosent fast stilling hos Deloitte som følge av internshipet.

Med kompetansen man får hos Noroff kan man som utvikler bidra i mange deler av et prosjekt, ikke kun selve kodingen. Tony Heimark

– Jeg vil fullføre studiene mine, så jeg skal jobbe 60 prosent som frontend-utvikler i Deloitte ved siden av fulltidsstudier på campus, smiler han.  

Det man lærer i studiet er veldig aktuelt i arbeidslivet og kompetansen er tidsriktig. Det at vi lærer en god del design tror jeg er veldig viktig i arbeidslivet, da det å samarbeide med designere blir mye lettere. Med kompetansen man får hos Noroff kan man som utvikler bidra i mange deler av et prosjekt, ikke kun selve kodingen.

«"

Forsiden av nettsiden Tony laget for SpaceX her. Den er utviklet i React. Foto: Skjermdump

Nybegynner-vennlig

Jeg kunne absolutt ingenting om utvikling da jeg satset på studiet i fjor, men det er veldig nybegynner-vennlig og gav en god innføring i «the basics». Etter det ble læringskurven fort veldig bratt og det krevde at man var interessert og frempå hele tiden slik at man ikke ble hengende bak. Jeg tror mange undervurderer hvor mye arbeid som kreves for å bli en god utvikler, sier 25-åringen.

Ifølge Tony er JavaScript det mest interessante så langt.

Jeg har interesse for frontend-faget i sin helhet, men koding er helt klart den delen som interesserer meg mest. JavaScript åpner for uendelige muligheter og det gjorde at jeg ikke klarte å holde fingrene unna tastaturet. Jeg har jobbet ekstremt mye med JavaScript etter skoletid, i helger og ferier, noe som bidro til at jeg vant Diamond Awards i år, noe jeg aldri hadde sett for meg i starten.

Til de som vurderer et studie i frontend-utvikling vil han si:

Det blir bare mer og mer spennnede, jo mer du lærer. Læringskurven er bratt, og jeg vil oppfordre alle til å ligge ett steg foran til enhver tid.

Om noen trenger hjelp eller lurer på noe er det bare å huke tak i meg i gangen på Noroff, eller sende meg en melding, jeg hjelper gjerne, smiler Tony.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer

 

     
Top