16 digital markedsføring-studenter ved Noroff kom nylig hjem fra studiebesøk hos Facebook i Dublin med stjerner i øynene.

Hadde jeg ikke hatt noen der hjemme, hadde jeg ikke nølt et sekund med å søke jobb hos Facebook i Dublin, sier student Lina Halvorsen engasjert.

Vel 2000 ansatte med over 90 ulike nasjonaliteter jobber på kontoret i Dublin, Facebooks hovedkvarter i Europa. Både Facebook og Google holder til i samme område i storbyen.

 

Ansatt i Facebook: Det er utrolig spennende å få være en del av en verdenskjent merkevare, sier Martine Fraas Vogsborg, som tidligere har vært gjesteforeleser på Noroff. 

Instagram Stories er fremtidens nye «feed»

Noroff studentene blir tatt godt hånd om av norske Martine Fraas Vogsborg, Lisa Thesen Koppang og svenske Axel Strelow som alle er relativt nyansatte hos Facebook. Martine og Axel jobber som Partner Managere og Lisa jobber som Account Manager.

Dagen starter med Instagram Story School, hvor vi går gjennom både grunnleggende, videregående og litt avanserte funksjoner av Instagram Story.

Ifølge Martine er Instagram Stories fremtidens nye «feed» både for vanlig folk, men også for annonsører. Den mest populære funksjonen i dag er Boomerang, med over 400 millioner brukere hver dag.

Instagram Stories fremtidens nye «feed» både for vanlig folk, men også for annonsører. Martine Fraas Vogsborg

I løpet av besøket får vi studentene også prøve Oculus VR-briller. Det blir en heftig opplevelse for de med brillene på, men også meget underholdende for de som ser på.

Til slutt går vi gjennom hvordan man lager forhåndsvisninger/mockups i kreativt senter i Facebook Ads Manager. Et veldig nyttig verktøy for å teste ut annonser før man publiserer dem.

 

VR-briller: Studentene tester Oculus VR-briller. Foto: Ingrid Våset

 

Hvordan får man egentlig jobb i Facebook?

Det viktigste for å få jobb i Facebook er ikke bare å ha en fin CV, men hvilken personlighet og innstilling du har. Du må vise at du virkelig ønsker å jobbe her, at du brenner for arbeidet og vil lære og utvikle deg hele tiden, sier Martine.

Martine jobbet i mediebyrået OMD i Oslo, da hun ble kontaktet av Facebook og spurt om hun ville søke jobb i Facebook. Hun fikk med seg kjæresten og har ikke angret en dag på valget. Nå har hun vært her i vel 2,5 år.

I starten var det litt skummelt. Jeg ble oppfordret til å vise meg frem som den jeg er og med den kompetansen jeg har, booke møter med andre og skape nettverk. Jeg fikk tildelt en kundeportefølje og ble kastet ut i det. Samtidig har jeg et team rundt meg og en sjef som jeg kan spørre hele tiden. Alle er veldig åpne og hjelpsomme her, fortsetter hun

Ingen dager er like

Martine forteller at en typisk dag på jobben kan bety et videomøte med Mark Zuckerberg.

En typisk dag på jobben kan bety et videomøte med Mark Zuckerberg. Martine Fraas Vogsborg

Jeg har ikke hatt en lik dag på jobben siden jeg startet her for 2,5 år siden. I all hovedsak jobber jeg med de største mediebyråene i Norge og deres kunder som er små og mellomstore bedrifter. Jeg hjelper til med å legge strategier, lage kampanjer, måle resultater, justere og legge ut nye kampanjer igjen. I tillegg reiser jeg mye rundt i Norge for å være med på arrangementer og holde foredrag.

Vi er nysgjerrige på om de ansatte har noen innvirkning på utviklingen i en så stor bedrift.

Martine forteller at de jevnlig har Hackathons - hvor alle kan komme med ideer. I tillegg har Mark Zuckerberg ofte videomøte med alle ansatte, der folk kan komme med innspill eller stille spørsmål. I forbindelse med personvernsaken i fjor, hadde de møter med Zuckerberg flere ganger i uken.

– Dette var en ny situasjon for både oss og ledelsen, så da var det fint å ha tett kontakt, forteller hun.

Tips til digitale markedsførere fra Noroff som snart skal ut i jobb

Martine forteller at det stadig lyses ut stillinger i Dublin. Facebook trenger faktisk å få nordiske søkere til Dublin. Se alle stillingsutlysningene her

Med utdannelse innen digital markedsføring og jobberfaring fra Facebook, blir man veldig attraktiv i arbeidsmarkedet. Jeg har 70 visninger av profilen min på LinkedIn hver dag. I denne bransjen er nettverk viktig, så oppdater LinkedIn profilen jevnlig og legg til nye kontakter.

Og til slutt: I 2019 blir det enda viktigere å tenke mobil først. Ifølge statistikken sjekker vi mobilen 150 ganger hver dag, så lag innhold som fungerer på mobile flater. Bruk også mer video i markedsføringen. Konsumet av video på nett øker og engasjerer mest, og utviklingen vil bare fortsette.

Studiet digital markedsføring er tilgjengelig på Noroff Oslo, Bergen og som Nettstudier

 

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top