Grafisk design-studentene har i løpet av åtte uker utviklet en ny grafisk profil for Cuma Event AS.

–  Som byrå har man ofte mye annet som skjer i hverdagen, så å utvikle sin egen grafiske profil blir ofte nedprioritert, forteller Erik Mortvedt, daglig leder i Cuma Event AS.

Selskapet har siden 2014 vært i vekst, og leverer tjenester innen events, arrangementer, marketingkampanjer og reiser til bedriftsmarkedet.

Vi ønsket noen som kunne se oss fra utsiden. Erik Mortvedt

–  Vi ønsket noen som kunne se oss fra utsiden. Det er jo dette Cuma selger inn til sine kunder, at det er fint å ha en ekstern sparringspartner. Så – pratice what you preach, sier Mortvedt.

Cuma Event AS var selv til stede for å presentere caset for studentene ved grafisk designNoroff Oslo i februar. Deretter har studentene hatt åtte uker på seg til å jobbe med oppgaven, i samarbeid med lærer og ikke minst har de fått tett oppfølging fra kunden selv. Nylig ble de ferdige resultatene presentert for kunden

Forslag til grafisk profil: Noe av studentarbeidet som ble presentert for Cuma Event AS. Foto: Skjermdump av studentarbeid

–  Veldig flinke til å veilede

Oppgaven var å levere en ny responsiv logo som passer alle digitale flater, lage en digital brukermanual, en hjemmeside på Wix, mail-signatur, oppdatere presentasjon i KeyNote og lage forslag til Facebook-annonser. Ikke en liten oppgave, med andre ord.

Hver student fikk fem til syv minutter til rådighet til å presentere caseoppgaven for Cuma. Malin Mora (24) er en av studentene som nylig la frem et imponerende arbeid.

–  Caseoppgaven har vært veldig lærerik. Det var mye som var nytt for oss og jeg var først redd for at de skulle hate alt jeg hadde laget. Men folkene i Cuma har vært veldig flinke til å veilede oss og gitt oss god oppfølging underveis, sier Malin. 

Caseoppgaven har vært veldig lærerik. Malin Mora

–  Hvordan jobbet du med oppgaven?

–  Jeg ønsket å ta ut ting fra strategien deres, visjon og verdier, slik at dette skulle gjenspeiles i deres grafiske profil. En annen ting jeg forsøkte var å ha med noen elementer som gjorde at de skulle skille seg ut i markedet, så jeg forsøkte å skape noe som er både profesjonelt og lekent, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under videoen...

Reell arbeidserfaring gjennom studiet

–  Vi hadde et ønske om å gi studentene reell arbeidserfaring og la dem få møte en virkelig kunde. Mange av studentene har vært nervøse, men så forstår de raskt at kundene også bare er folk, sier Erik. 

–  De har tatt grep, tatt tilbakemeldingene til seg. Vi har vært opptatt av at studentene skal ta egne, bevisste valg, i stedet for å spørre oss hvilken farge vi foretrekker.

Cuma Event er svært imponert over det studentene har prestert.

Henriette Fraas Mortvedt, faglærer i grafisk design, som i tillegg er gift med Erik, har virkelig latt seg imponere over studentenes innsats. 

–  Jeg er så stolt! De har jobbet kjempebra, hele klassen. De har virkelig gitt alt, noe de alltid gjør, sier hun med et stort smil om munnen.

Målet vårt med disse årene er jo å forberede studentene på hverdagen som venter dem etter studiet. Henriette Fraas Mortvedt

–  Det er jo i arbeidslivet de forhåpentligvis skal ende opp. Målet vårt med disse årene er jo å forberede studentene på hverdagen som venter dem etter studiet. Hvordan skille seg ut, utfordre potensielle kunder og tenke nyskapende er noe av det vi fokuserer mye på i de ulike oppgavene, sier faglæreren.

Cuma Event AS angrer ikke på valget om å inkludere studentene i arbeidet sitt.

–  Studentene er en veldig takknemlig gjeng å jobbe med, de er uredde og pliktoppfyllende. Det har vært et veldig positivt ladet prosjekt, avslutter Erik.

 

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top