- Næringslivet har en viktig oppgave med å inkludere studenter der det er mulig. Det er en vinn-vinn-situasjon for begge parter, sier Torleif.

Studentene ved frontend-utvikling fikk en spennende semesteroppgave fra selskapet Compact Carbon Capture AS: 

– Vi ønsket en hjemmeside som kunne presentere teknologien vår på en profesjonell og enkel måte, forteller Torleif Madsen, CEO i Compact Carbon Capture AS. Selskapet representerer en helt ny og revolusjonerende teknologi for CO2-fangst.

Studentene får nyttig og relevant erfaring, samt mulighet for å bygge referanser. Torleif Madsen

Det er vanlig at studentene ved Noroff får jobbe med reelle caseoppgaver og problemstillinger fra næringslivet.

Det var svært mange gode forslag og vi fikk en løsning som er helt på nivå med det vi tidligere har benyttet designbyråer for.

Se den nye nettsiden og logoen til Compact Carbon Capture AS her.

Vi mener næringslivet har en viktig oppgave med å inkludere studenter der det er mulig. Det er en vinn-vinn-situasjon, hvor også studentene får nyttig og relevant erfaring, samt mulighet for å bygge referanser. 

Frontend-studenter: Til venstre: Christian Gunvaldsen. Til høyre: Daniel Solheim. Foto: Privat.

Christian og Daniel ble vinnerne

Det var logoen til Christian Gunvaldsen (23) og nettsiden designet av Daniel Solheim (23) som til slutt ble valgt av CCC.

Hva tenkte dere når dere fikk vite at det var deres prosjekter som ble valgt ut?

Jeg ble kontaktet av Torleif ca en måned etter fremføringen, hvor han fortalte at de ønsket å bruke min nettside. Jeg lurte nesten litt på hvorfor, fordi det var veldig mange gode nettsider som var blitt laget. Jeg ble selvfølgelig veldig glad for anerkjennelsen. Da var det også veldig motiverende å jobbe videre og gjøre endringer siden noen faktisk skulle bruke prosjektet mitt, sier Daniel.

På samme spørsmål svarer Christian:

Jeg ble kjempeglad for at min logo ble valgt, siden jeg hadde brukt så mye tid på å ferdigstille den. Men mer enn det var det at jeg var glad for å få bekreftelse på at det jeg laget var bra.

Studentene har arbeidet grundig og lite ser ut til å være overlatt til tilfeldighetene.

Jeg brukte nesten en uke på å planlegge nettsiden, lage klar design og wireframes. Jeg bestemte meg for å lage en simpel nettside, uten noen voldsomme designelementer. Jeg brukte en uke på å skrive selve koden, og en uke på å fikse småproblemer, forteller Daniel. 

Vi vil definitivt anbefale andre å involvere Noroff-studenter på kreative prosjekter, om de får muligheten. Torleif Madsen

Når jeg designet logoen forsøkte jeg å holde meg godt innenfor designprinsippene og ville at logoen skulle være godt gjennomtenkt. I logoen ønsket jeg å få frem hva CCC jobber med- som gjenvinning av CO2 og sirkulasjon, som er hoved-mekanismen/teknologien. Jeg ville at logoen skulle være kompakt og klart designet.

Studentene får mye skryt fra Torleif og resten av Compact Carbon Capture AS. 

Resultatene vi fikk presentert var langt over forventningene og brukes nå i våre møter med kunder, politikere og samarbeidspartnere. Vi vil definitivt anbefale andre å involvere Noroff-studenter på kreative prosjekter, om de får muligheten.

Prosjektskisse: Daniel brukte god tid på å planlegge nettsiden, med gjennomtenkte design-elementer. Foto: Privat.

- Ingen walk in the park

Hvorfor falt valget på en utdanning i frontend-utvikling?

– Fordi man både får jobbet med design og også den tekniske kodingen. Det er veldig mange retninger innen fagfeltet, der man kan spesialisere seg. Jeg har alltid vært interessert i løsninger for applikasjoner og nettsider og måten slike løsninger er med på å skape en enklere hverdag for folk, sier Daniel.

 Jeg visste ikke helt hvilken vei jeg ville gå med studiene i fjor, men søkte meg inn på frontend-utvikling hos Noroff og har ikke angret på valget siden.

Har dere tips til andre som vurderer å studere frontend-utvikling?

En fordel er å ha generell interesse for design eller koding. Man burde ikke være en person som gir fort opp, koding er ikke alltid er en walk in the park og du vil oppleve å sette deg fast av og til. Det handler om å holde hodet kaldt og ha det gøy mens man jobber, for det vil man definitivt, avslutter Christian.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top