kristine opsal, digital markedsføring

Kristine (27) ønsket konkret kompetanse, for å stille sterkere i jobbmarkedet. Derfor falt valget på et fagskolestudium.

Kristine Opsal (27) studerer digital markedsføring ved Noroff Oslo.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan studiet er lagt opp. Man har både teoretisk og praktisk undervisning i klasserom, oppgaveløsning individuelt og i grupper, men også læring gjennom å delta på ulike seminar og kurs.

Til høsten blir også fagskolestudiet i digital markedsføring tilgjengelig på Noroff Bergen.

Mastergrad eller fagskoleutdanning?

Kristine har en bachelor i markedsføring fra tidligere og vurderte opprinnelig om hun skulle ta mastergrad eller et årsstudium hos Noroff. 

Det var viktigere for meg å få den praktiske tilnærmingen til fagfeltet. Kristine Opsahl

– Jeg vurderte en master og en fagutdanning på Noroff opp mot hverandre. Jeg ønsket å komme ut med høyere grad av konkret kompetanse og ferdigheter, for å stille sterkere til de karrieremulighetene jeg så for meg. Siden jeg allerede har en teoretisk utdanning i bunn, var det viktigere for meg å få den praktiske tilnærmingen til fagfeltet. Derfor var Noroff sitt tilbud det mest riktige for meg, forteller hun.

Hva er det mest spennende du har lært så langt i studiet?

– Jeg synes det har vært veldig spennende å lære om de store selskapene som styrer mye av den digitale kommunikasjonen i dag, som f. eks Google, Facebook, Apple og Amazon. Vi lever med disse selskapene hver dag, og det har vært veldig interessant å få innsikt i hvordan de ser på oss som forbrukere, hva som ligger i algoritmene og hvordan vi nærmest er blitt avhengige av dem, både i privat- og profesjonell sammenheng.

Tette bånd til arbeidslivet

Under studietiden har faglærer Ida Serneberg innlemmet praksisopphold hos forskjellige bedrifter. Kristine har dette semesteret fått praksisplass hos et mediebyrå som heter Re:media, en del av Schjærven-gruppen.

– Under praksisoppholdet mitt skal jeg blant annet være med å utarbeide nye digitale strategier som vi ønsker å bruke opp mot flere av Re:media sine kunder i deres markedsføring. Jeg blir "kastet" litt ut i ting og opplever allerede en bratt læringskurve, noe jeg ser på som svært verdifullt.

Hva synes du om å ha praksis mens du studerer?

Man begynner å koble sammen fag-kunnskapen med praktisk læring og det går opp noen lys underveis. Kristine Opsahl

– Jeg synes det er helt supert. Man får et helt annet perspektiv på det man lærer under studiet når man blir plassert hos en aktør i bransjen og blir tilegnet konkrete oppgaver og prosjekter. Man begynner å koble sammen fagkunnskapen med praktisk læring og det går opp noen lys underveis.

En så praktisk tilnærming til arbeidslivet er ganske ulikt fra Kristines tidligere høyskoleutdannelse.

– Jeg stortrives på Noroff og liker veldig godt at vi er en mindre klasse. Vi har et stort aldersspenn i klassen, og kommer fra veldig ulike utdannings- og yrkesbakgrunner, som gjør at vi har ekstremt mye å lære av hverandre. For meg har det vært nyttig å ha en høyskoleutdanning i bunnen, men gjennom fagskolestudiet har jeg blitt utfordret på helt nye måter, sier hun.

– Klassen er i mye større grad delaktig i undervisningen gjennom diskusjoner, prosjektarbeid og praktiske øvinger. Med en mer generell bachelorgrad fra tidligere, kjenner jeg nå at jeg får mer spesialisert og oppdatert kompetanse som gjør at jeg har flere valgmuligheter i arbeidsmarkedet.

En bransje i stadig utvikling

- Hvilke planer har du etter studiet hos Noroff er fullført?

– Den jobben jeg ser for meg etter endt studie er variert, utfordrende og gir muligheter for kontinuerlig utvikling. Jeg har ingen konkret plan eller et drømmeyrke som jeg ser for meg akkurat nå, og nettopp derfor er praksisperioden utrolig nyttig for meg. Her får jeg innsikt i hvordan et digitalt byrå jobber og hvilke roller som gjør seg gjeldende i både større og mindre prosjekter. 

- Har du noen råd til andre som kanskje er i samme situasjon som deg og vurderer et årsstudium istedenfor en ny grad?

– Tenk over hva du ønsker å oppnå med studiet og hva motivasjonen din er. I min situasjon trengte jeg en forandring, et spark bak for å sikte høyere. Ett år går fort, samtidig som at man har tid til å utrette mye. Jeg vet med meg selv at jeg kommer ut av dette mer robust enn jeg var.

Ett år på Noroff går fort, men man kan lære utrolig mye. Kristine Opsahl

– Det kan være vanskelig å tre ut fra det trygge og vante, særlig hvis man er i fast jobb. Hvis man kjenner et ønske å jobbe med noe annet, trenger utvikling, faglig påfyll eller nye utfordringer, så anbefaler jeg å ta steget ut. Bransjen er i stadig utvikling og det trengs digitale hoder som innehar den ferskeste kompetansen. Som sagt, ett år på Noroff går fort, men man kan lære utrolig mye.

Alle utdanninger hos Noroff er NOKUT-akkrediterte og godkjent for lån og stipend hos Lånekassen.

Studiene har løpende opptak. Det er derfor mulig å sikre seg studieplass allerede nå.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top