– Ikke være redd for å ta plass, si det du har på hjertet under forelesninger og aldri vær redd for å spørre om hjelp, er Marthes råd til nye nettstudenter.

–  Å velge nettstudier var en satsning jeg tok da jeg mistenkte at det å studere på nett ville passe meg godt. Siden det er en del år siden sist jeg gikk på skole, valgte jeg noe som gav meg sjansen til å jobbe litt for meg selv, for å få en litt mykere start, sier Marthe Øiaas (28).

Jeg valgte noe som gav meg sjansen til å jobbe litt for meg selv, for å få en litt mykere start Marthe Øiaas

 Gjennom hele grunnskolen mislikte jeg veldig å gå på skolen og sitte i klasserommet. Verst var det gjennom ungdomsskolen og videregående. Det eneste jeg ville gjøre var å sitte for meg selv å tegne. Tegne og fantasere om noe bedre (noe sikkert ganske mange av mine felles kreative sjeler kan kjenne seg igjen i).

Hun har nettopp fullført en bachelorgrad i interaktive medier – animasjon hos Noroff Nettstudier.

Positivt overrasket over nettstudier

   Personlig ble jeg positivt overrasket over hvor godt det fungerte for meg å studere på nett. Kommunikasjonen mellom elever og lærere gikk veldig fint for seg.

–  Hvilken kontakt har du fått med dine medstudenter?

Siden jeg bestemte meg for å få en god kontakte mellom de jeg kommuniserte med på nett, så var jeg like bestemt på at jeg måtte gjøre mitt for å bygge et par vennskap. Det har jeg klart og har i dag en veldig god kontakt med et par av dem. De er likesinnede mennesker som deler flere av mine interesser, og dette har definitivt utviklet seg til å bli vennskap som jeg vil ta vare på.

Fagene har vært unike, utfordrende, og veldig lærerike. Marthe Øiaas

Ifølge Marthe er det variasjonen i faget som gjør interaktive medier-animasjon så spennende.

Fagene har vært unike, utfordrende, og veldig lærerike.

Animasjon er et stort tre med utallig utvalg av greiner som har masse å tilby til alle og enhver. I tillegg til å praktisere de mange teknikkene som finnes i dette feltet, så lærer man også mye rundt historien. Jeg søkte meg inn på dette studiet for å finne min gren, og er veldig glad for å si at jeg er flere steg nærmere i dag enn for tre år siden.

Sin egen strengeste kritiker

Det har enda ikke gått opp for meg at jeg er ferdig med bacheloroppgaven. Marthe Øiaas

 Det har enda ikke gått opp for meg at jeg er ferdig med bacheloroppgaven. Det føles utrolig godt å levere det ferdige materialet, men jeg sitter enda og tenker at jeg må tilbake til pulten og fortsette å redigere. I ettertid, når jeg ser over arbeidet, finner jeg ting jeg gjerne skulle gjort annerledes, men slik tror jeg hver enkelt student opplever det. Man er sin egen strengeste kritiker, smiler hun.

Marthe forteller at oppgaven hennes var en promoterende trailer for en grafisk roman hun planlegger å gi ut en gang i fremtiden.

Traileren består for det meste av digitale tegninger, med noen effekter fra programmer som Adobe After Effects.

Arbeidet på denne romanen har så vidt begynt, men det kommer til å være en lang prosess. Fokuset mitt da jeg arbeidet med denne bacheloren var å passe på å lage materialet som kommer til å holde seg mer eller mindre relevant med det ferdige produktet. Det er det som er så fint med trailere, de kan være ganske tilbakeholden på informasjon, påpeker hun.

Hos seg selv finner man de beste referanser, og jeg vil få fram noe som kan bringe fram ekte følelser hos andre mennesker. Jeg skriver først og fremst for meg selv (noe som er et av de beste tipsene jeg lærte i min tid som student), men jeg ønsker også at andre skal kunne relatere seg med det som skjer rundt karakter og hendelser i historien.

Tålmodigheten har vokst

Jeg ser en større vilje hos meg selv til å gå den veien som trengs for å bli så god som jeg vil. Marthe Øiaas

Gjennom mine år på Noroff er noe av det mest verdifulle jeg tar med meg videre en forsterket evne til å møte utfordringer i hverdagen. Jeg har vokst mye, og da særlig rundt evne til å ville ta imot tilbakemeldinger og å lære av dem. Tålmodigheten har også økt betraktelig, og jeg ser en større vilje hos meg selv til å gå den veien som trengs for å bli så god som jeg vil, forteller Marthe.

Hva er drømmejobben?

Jeg fikk samme spørsmålet helt i starten av første året, og den gangen svarte jeg at kanskje den våteste drømmen er å kunne få jobbet hos Disney. Klisjé. I dag så er jeg åpen for mye, så lenge jeg får tilfredsstilt den kreative siden av meg. Jeg elsker å skape interessante figurer (som gjerne bærer på en intern kamp) og å skrive historier som beveger andre, så det kunne få arbeidet med nettopp dette hadde vært fantastisk. Hjertet har mye å si, og så mye av det som jeg ønsker å få sagt vil jeg dele med andre.

Fremover skal hun fokusere på å bygge portofolien sin, samt å arbeide videre med den grafiske romanen.

Hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Ikke være redd for å ta plass, si det du har på hjerte under forelesninger og aldri vær redd for å spørre om hjelp. Man er mye alene som nettstudent, så for å unngå å føle seg utenfor man snakke så mye som mulig med lærere og medstudenter.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top