Det er mye større interesse for spill i næringslivet enn det jeg trodde.

– Jeg tror det handler om at løsningene vi lager innenfor 3D i dag er noe som har vært savnet i næringslivet og at måten vi jobber på er veldig tidsriktig, sier Marius Andre Elgsaas (25).

Han har utdannelse fra Noroff 3D spilldesign og gjennom Epic Game Unreal Academy i USA. Hos Noroff fikk han utmerkelsen «Beste elev i klassen» under prisutdelingen Diamond Awards, og har senere vært tilbake som vikarlærer.

Problemstillinger som omfatter fremtiden

Marius jobber som programmerer hos Nordic Media Lab. Selskapet har over 20 års erfaring med film, som de siste årene også har begynt å jobbe med 3D - med alt fra motion capture og 3D filmer, til simuleringer og XR.

Det er kult å jobbe med problemstillinger som omfatter fremtiden. Marius Andre Elgsaas

Da jeg begynte i Nordic Media Lab ønsket de blant annet å se nærmere på mulighetene en spillmotor kunne gi for å effektivisere arbeidsflyten. En av fordelene er at vi kan levere mye raskere til kundene. Vi laget blant annet en hel bydel i 3D på fire uker, forteller han engasjert.

Nordic Media Lab er kjent for å ha en sterk teknologisk forståelse.

I en digital verden i stadig endring jobber jeg i skjæringspunktet mellom design, film, teknologi, forskning og eksperimentering. Jeg bruker all ledig tid på å tilegne meg ny kompetanse og kunnskap – enten det er en app, en dings eller en ny måte å bruke verktøy jeg allerede kjenner, forteller han.

Det er kult å jobbe med problemstillinger som omfatter fremtiden. Vi gjør ganske mye forskjellig innenfor både syntetisk data, VR og AR i dag. Dette har et enormt stort potensial, og gir oss mulighet til å interagere med teknologien naturlig.

Artikkelen fortsetter under videoen...



Relevant kompetanse

Hvordan får du bruk for kunnskapen du lærte på Noroff?

Hvordan får jeg ikke bruk for den, er vel heller spørsmålet, svarer han raskt.

Kunnskapen jeg lærte hos Noroff gir meg mulighet til å se hvordan mange problemer kan løses ved bruk av 3D. Marius Andre Elgsaas

Kunnskapen jeg lærte hos Noroff gir meg mulighet til å se hvordan mange problemer kan løses ved bruk av 3D. Jeg bruker min forståelse for 3D og skaper virtuelle miljøer hvor vi både utforsker og løser problemer.

Hva synes du om studiet 3D spilldesign?

Å studere 3D spilldesign var midt i blinken for meg. Jeg hadde fantastiske faglærere som har vært veldig engasjerte. Vi gjorde alt fra å sitte med en tredukke og gjøre animasjoner til programmering, og mye annet. Jeg møtte mange fantastiske og flinke mennesker, som fortsatt er en del av livet mitt, flere av lærerne også.

Marius har i ettertid vært tilbake på Noroff, som vikarlærer.

Det å komme tilbake som vikar hos Noroff var veldig spennende. Jeg møtte mange talentfulle og engasjerte studenter.

Hvis jeg kunne gått tilbake til studietiden min for en grunn, ville det vært for å bruke enda mer tid på å utforske fagfeltet og skaffe meg praksisplass tidligere. 

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top