Wicus Labuschagne, HBO, visuelle effekter

 Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan publikum vil reagere, sier Noroff-læreren. Serien har premiere 5. april. 

Wicus Labuschagne er Overall VFX Supervisor på den nye HBO-serien Warrior, med premiere 5. april.

Å jobbe på et prosjekt som Warrior er veldig givende! Wicus Labuschagne, faglærer i VFX-Visuelle Effekter

–  Å jobbe på et prosjekt som Warrior, fra preproduksjon til de endelige VFX-skuddene, er veldig givende!

Wicus er bosatt i Sør-Afrika og er faglærer for VFX - Visuelle Effekter hos Noroff Nettstudier. Han forteller at han elsker å være mentor for nye talenter og inkorporerer dette i sin rolle som faglærer. 

VFX, eller visuelle effekter, handler om å skape levende bilder digitalt. VFX benyttes for å skape troverdige bilder, som ellers ville vært for vanskelig eller for dyrt å lage og kan forbedre og utsmykke filmopptaket.

–  Kan du fortelle litt mer hva slags serie vi kan vente oss?

Warrior foregår i Tong Wars-perioden i San Francisco på 1800-tallet, da det oppstod konflikter blant rivaliserende gjenger i Chinatown. Vi følger kampsporteksperten Ah Sahm, en talentfull kampsportutøver som nylig har kommet til USA. Han ender opp i en blodig kamp.

Det er ikke så mye mer Wicus kan røpe, selv om han merker at vi er nysgjerrige på den nye TV-serien som er rett rundt hjørnet.

Se traileren her:

Visuelle effekter som fortellingsverktøy

Wicus har vært ansvarlig for å oppnå de kreative målene til regissøren ved bruk av visuelle effekter i serien.

Hvordan har dere arbeidet med de visuelle effektene i serien?

I serien brukes VFX som et fortellingsverktøy. Vi ønsker å transportere publikum tilbake i tid, for å oppleve verden gjennom øynene til helten i historien.

Når man planlegger de visuelle effektene og er på settet med et crew foran en stor blå skjerm, er det selvfølgelig et press på å forsikre seg om at de visuelle effektene vil trekke seeren dypere inn i sin verden, innrømmer Noroff-læreren, som er fornøyd med det ferdige resultatet.

Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan publikum vil reagere på prosjektet. Wicus Labuschagne, faglærer i VFX-Visuelle Effekter

Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan publikum vil reagere på prosjektet. Jeg føler personlig at Bruce Lee, som serien er inspirert av, ville vært stolt over å se showet vi har laget.

 

Lidenskap for faget er det viktigste

Et VFX-team inneholder så mange forskjellige personer med ulike ferdigheter og personligheter. Når folk hører ordet «artist» eller «kunstner», tenker de på noen med pensel og venter på inspirasjonen som skal få dem til å male et mesterverk. Men, noen kunstnere lager fotorealistiske scener, skaper vanninteraksjoner og eksplosjoner. Andre VFX-artister kan skape faste forlengelser av bølgende åser eller fjerne slott.

Wicus er ikke i tvil om hvilke egenskaper som kreves for å lykkes.

Jeg tror at lidenskap er det viktigste. Hvis du har en lidenskap for film og liker å bruke teknologi for å lage filmer, da blir du en veldig god VFX-artist.

Det som er så spennende er at teknologien hele tiden endrer og utvikler seg, noe som betyr at vi hos Noroff må oppdatere det vi lærer bort konstant.

Han avslutter:

 Hele Toy Story 1 ble laget på en datamaskin mindre kraftig enn mobiltelefonen din. Hardt arbeid, praksis og en tørst etter ny kunnskap vil ta deg veldig langt i VFX-bransjen.

 


Relaterte studier

     
Top