Øyvind Brennum, Nettstudier

Ved å komplettere 3D Design og Animasjon med 3D Filmproduksjon håper nettstudenten at en spennende jobb er innen rekkevidde.

Jeg håper å kunne jobbe med filmproduksjon. Å få en stilling hvor jeg kan jobbe med 3D Design og Animasjon og VFX ville vært midt i blinken, sier nettstudent Øyvind Brennum (28).

Han er overbevist om at studiekombinasjonen 3D Design og Animasjon og 3D Filmproduksjon vil være nyttig når han snart skal ut i jobbmarkedet.

Jeg valgte å gå videre med 3D Filmproduksjon, fordi jeg ønsket å lære enda mer om bransjen. Jeg tror det vil gjøre at jeg har enda større sjanse til å finne jobb etter studiene. Jeg er optimistisk, men også klar over at arbeidsmarkedet kan være tøft.

28-åringen bor i Asker og studerer på Noroff Nettstudier. Nettstudier kan tas på heltid eller deltid, og har oppstart fire ganger i året.

– Hvilket inntrykk har du av studiet så langt?

Inntrykket er at det er et veldig bra valg. Jeg liker jo disse tingene - å jobbe med programvare, kreative prosjekter, og har i tillegg stor interesse for film, TV-serier og spill. Det at jeg kan studere via nett er et stort pluss.

Nettstudier krever struktur

28-åringen er nettstudent og setter stor pris på selv å kunne styre hverdagen selv.

Nettstudier er veldig fleksibelt og kan kombineres med det meste, som i mitt tilfelle å jobbe som ekstravakt ved siden av. Det er også billigere enn klasseromsundervisning. Nettstudier er veldig beleilig for meg, men det er ikke til å legge skjul på at det kan være krevende.

Jeg synes progresjonen i 3D Filmproduksjon er ideell, siden vi får en god gjennomgang av de viktigste delene av faget. Øyvind Brennum

Han fortsetter:

Man må være ganske streng med seg selv, slik at arbeidsmengden ikke blir for stor når det begynner å nærme seg ulike innleveringsfrister. Jeg kombinerer nettstudier, ekstrajobb og trening, så det er hektisk. Jeg bruker som regel helgene til å bli ferdig med innleveringer, innrømmer han.

Øyvind er likevel nøye med å ta avbrekk fra den travle hverdagen.

Det er viktig å få et avbrekk innimellom. Da møter jeg familie og venner, eller tar en tur på trening. Om jeg tar for store avbrekk fra skolearbeidet kan det være litt vrient å koble seg på igjen.

-Progresjonen i studiet er ideell

Øyvind er veldig fornøyd med læringsmetodene som benyttes i studiet.

Pluralsight og Lynda er nyttige nettsider, hvor vi får tildelt sammensatte videoer som detaljert lærer oss arbeidsmetodene innen 3D. Jeg lærer veldig godt ved å se ting visuelt. 

Det er klart at det er utfordrende arbeidsoppgaver, men jeg opplever å lære mye på kort tid. Jeg synes progresjonen i 3D Filmproduksjon er ideell, siden vi får en god gjennomgang av de viktigste delene av faget. Hovedprogrammet jeg har brukt er Autodesk Maya.

– Hvilken kontakt har du fått med faglærerne?

-Lærerne er veldig hyggelige og svarer alltid kjapt på spørsmål og er kjappe med feedback på oppgavene. Oppfølgingen er veldig bra! Jeg får god respons på innleveringene – de sier hva jeg gjorde hva som var bra og hva jeg kan forbedre til neste gang. Om jeg skulle slite med innleveringsfristen er de veldig forståelsesfulle.

Han erkjenner imidlertid at:

Det hender til og med at jeg glemmer å ta kontakt med dem. Da er de heldigvis flinke til å ta kontakt med meg, for å høre hvordan det ligger an med oppgavene. Det er god oppfølging det, avslutter han. 

Øyvind fikk toppkarakter på studentprosjektet sitt. Se det her:

Relaterte studier

3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top