Trond Hille reiser fra NOV i Kristiansand til selskapets hovedkvarter i Houston.

Det var i grunnen veldig uventet, så jeg måtte bare hive meg rundt og selge hus og bil.Trond Hille

Vi har rukket en prat med den tidligere Noroff-studenten innen han reiser til Texas 1. november.

– Først må vi få gratulere deg med jobb i USA.

– Tusen takk for det!

– Hva er det som gjør 3D så interessant å jobbe med?

– For min del er det først og fremst skapertrangen. Det å jobbe med noe visuelt, kreativt og samtidig ganske teknisk. Jeg liker at jeg aldri kommer til å bli utlært. At det stadig er nye ting å lære, nye utfordringer og muligheter. 3D er fremdeles et ungt fag med en spennende fremtid, uansett om man interesserer seg for film, spill, visualisering, 3D-printing eller VR. Jeg sier jeg er heldig nok å kunne jobbe med hobbyen min, samtidig som det absolutt er et krevende yrke. Man bør ha interesse for faget utenfor vanlig arbeidstid for å bli dyktig.

Trond begynte som karakteranimatør hos Qvisten Animation, og har siden har vært innom reklamebyrå, arkitektvisualisering og har sitt eget freelance-firma. Han studerte 3D design og animasjon i klasserom på Noroff i 2004, og 3D filmproduksjon på Noroff Nettstudier året etter.

Vil bli ledende innen offshore-animasjoner

3D er fremdeles et ungt fag med en spennende fremtid, uansett om man interesserer seg for film, spill, visualisering, 3D-printing eller VR.Trond Hille

– Kan du fortelle litt om jobben du har hatt i NOV i Norge?

– Hos NOV fungerer vi litt som et in-house reklamebyrå. NOV selger borreutstyr. Alt fra enkeltmaskiner til hele skip. Vi lager filmer til salg og markedsføring, samtidig som vi også får en del kreative oppdrag til messer og spesielle begivenheter. Vi har hele veien hatt et mål om å bli ledende innen offshore-animasjoner når det kommer til kvalitet. Jeg tror vi absolutt leverer blant de beste i dag, men det er absolutt teamarbeid og godt miljø som er nøkkelen. I dag bruker vi 3dsMax og V-Ray til 99 prosent av arbeidene, samt vi bruker Nuke til compositing.

– Kan du nevne noen prosjekter dere har arbeidet med?

– Et av de siste prosjektene vi gjorde var i samarbeid med Montaag Design som hadde hjulpet til med design av en helt ny type kran. Det var noe utenom det vanlige, og litt futuristisk. Ikke minst blandet vi inn live-footage fra green screen, vannsimuleringer, 3d-karakterer osv. Så det var et morsomt og spennede prosjekt. Det var moro å se at animasjonen ble kjempegodt mottatt!

Foto: NOV

Ser frem til et større miljø

– Hvordan fikk du jobben i Houston?

– NOV sitt hovedkvarter ligger i Houston. De har sine egne 3D-team der også, men vi i Kristiansand har nok gjort oss veldig synlige med hva vi klarer å levere. Samtidig har jeg nok et par ganger hintet litt om at det hadde vært utrolig moro å kunne få prøvd seg i USA. Så i sommer dukket det plutselig opp et jobbtilbud fra NOV i Houston. Det var igrunn veldig uventet, så jeg måtte igrunn bare hive meg rundt og selge hus og bil! Så nå skal jeg over og hjelpe til i den amerikanske markedsavdelingen. Og forhåpenligvis klarer vi å bygge opp noe som ligner det vi har gjort i Kristiansand.

Houston, Texas: Trond reiser til sin nye jobb i Houston 1. november. Foto: Shutterstock.

– Hvordan blir det å flytte til USA?

– Å jobbe med 3D og animasjon i utlandet og kanskje spesielt i USA har lenge vært en drøm. Det at det endte med å bli i Texas jeg havner har jeg nok litt skrekkblandet fryd for, ler Trond. – Men folkene der virker veldig hyggelige! Jeg ser absolutt frem til at de har litt større miljøer rundt animasjon, film og spill der. De har en litt mer sosial kultur kanskje, med månedlige treff for dem som interesserer seg for alt fra animasjon til spillutvikling. Det er slike ting jeg savner litt her i Norge. Det blir nok litt rart å flytte så langt fra familie og venner, men amerikanerne er jo uten tvil «verdensmestere» på underholdning. Så jeg tror ikke jeg skal kjede meg med det første!

Nå som Noroff har blitt høyskole kunne jeg faktisk tenkt meg tilbake for å ta en bachelor! Trond Hille

– Hva synes du studietiden på Noroff?

– Vi var en liten gjeng som hadde et svært godt miljø, både på og utenfor skoletiden. Vi samarbeidet på prosjekter og hadde en dyktig og engasjert lærer. Nå som Noroff har blitt høyskole kunne jeg faktisk tenkt meg tilbake for å ta en bachelor! Studietiden er veldig morsom, og det å kunne mer eller mindre selv velge prosjektene man vil jobbe på er såklart noe som hadde vært moro å gjøre igjen.

Vi ønsker Trond lykke til med jobben i USA!

Trond Hilles showreel

Se mer fra Trond Hille på hille3d.no.


Relaterte studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Top