Noroff har et stadig økende antall studenter. Her får du syv tips til hvordan mestre studenttilværelsen fra første dag.

▫️ Bli kjent med dine medstudenter

Studietiden er en ypperlig tid til å bli kjent med nye mennesker, få venner for livet og etablere et nettverk. Du må ikke undervurderer verdien av dine medstudenter, de kan være en super ressurs å ha i løpet av studietiden. Dette kan potensielt være dine nye arbeidskollegaer etter endt utdanning og ikke minst dine nye studiepartnere!

Det anbefales å delta på arrangementer i studiestartuken, slik at nye studenter på enklest mulig måte kan bli kjent med hverandre. Fortvil likevel ikke om dette ikke er noe for deg, du har mange sjanser i løpet av studietiden - ta kontakt, alle er nok like nervøse som det du er!

«"

▫️ Lag en kollokviegruppe

I løpet av utdanningen din vil du flere ganger samarbeide med dine medstudenter. Kollokviegrupper er perfekt til dette! Finn gjerne en kollokviegruppe så tidlig som mulig i studietiden, og sørg for at den inneholder personer du studerer produktivt sammen med. I en kollokviegruppe kan man blant annet lese sammen, diskutere forskjellige temaer og samarbeide på gruppeoppgaver. En slik gruppe er også et fint utgangspunkt for å komme seg i gang med dagen.

Avtal for eksempel med gruppen din at dere skal jobbe sammen på et gitt tidspunkt, gjerne fra morgenen av. På denne måten føler man et større press til å komme seg i gang med dagen, og man vil sannsynligvis få gjort mer. Kollokviegruppe fungerer like godt på nett som det gjør på campus, og gir deg en unik mulighet til å drøfte pensum med medstudentene dine!

▫️ Sett av tid til andre ting enn studier

Livet som førstegangsstudent kan til tider være overveldende. Det er mye ansvar, mange nye medstudenter og lærere, og ikke minst mye nytt pensum å sette seg inn i. I begynnelsen av et helt nytt studiet er det helt klart viktig å innarbeide seg gode rutiner, men ikke tenk at du må sitte med studiet 24/7. Studietiden er for mange en veldig givende og hyggelig tid hvor man får venner for livet og etablerer seg et nettverk for arbeidslivet.

Vær sosial, gå en tur, dra på trening - gjør noe som gir deg energi!

▫️ Spør om hjelp

Faglærerne på Noroff brenner for faget sitt og setter alltid stor pris på engasjerte og målbevisste studenter. Som student hos Noroff kan du kontakte både faglærerne og campus manager om det er noe du lurer på. Det er også lurt å stille spørsmål i forelesningene slik at du får svar på det du lurer på med en gang. Ingen spørsmål er dumme, spør heller en gang for mye enn en gang for lite.

«"

▫️ Unngå skippertak

Overgangen til en ny studiehverdag kan være hard. Det er mye nytt å sette seg inn og det kan virke overveldende. Det aller viktigste du kan gjøre i denne perioden er å innarbeide deg gode studierutiner allerede fra dag én. Du vil takke deg selv senere! Ingenting er verre enn å plutselig innse at eksamen er to uker unna, og du fortsatt ikke har åpnet boka. Her kreves det da at du gjør et stort skippertak for at du i det hele tatt skal klare å dra deg i land på eksamensdagen.

Du studerer for å lære, og skippertak er langt ifra den beste måten å lære på.

▫️ Lag gode studievaner fra første dag

I denne artikkelen har vi snakket mye om å unngå skippertak og at man bør innarbeide seg gode rutiner, men hva innebærer egentlig det? Gode studievaner kommer vanligvis ikke over natta, her må man jobbe med både mindset, motivasjon og rutiner. Ved oppstarten av et nytt studium burde du umiddelbart begynne å innarbeide dine nye rutiner. Forsøk å stå opp til samme tidspunkt hver dag og ha faste rutiner på pauser og måltider i løpet av dagen.

Når du for første gang tar fatt på pensum, begynn det hele med å planlegge semesteret i grove trekk, slik får du en oversikt på hvor mye pensum du burde komme deg igjennom hver dag for å holde deg ajour. Når dette er gjort burde du lage en plan for den kommende dagen eller uken, alt etter hva du selv foretrekker. Planlegging og godt etablerte rutiner er nøkkelen til suksess som student.

Sett deg gode og overkommelige mål, hold den gode rutinen din, så vil studietiden bli en fin balanse av lesing og moro!

«"

▫️ Motivasjon og mindset

I løpet av studiet vil det garantert dukke opp flere situasjoner hvor du synes en oppgave eller noe pensumlitteratur er utfordrende - dette er en del av utviklingen og læringen vår. Husk, du studerer ikke for å bestå eksamen, du studerer for å bli en god yrkesutøver! Hvis du husker det opp gjennom studietiden til vil motivasjonen til å lese pensum sannsynligvis være større. Du er student for å lære, og du vil hele tiden gjøre fremskritt i læringsprosessen. Motivasjonen stammer altså mye fra din egen innstilling og ditt mindset.

Gå inn i studiet med et godt mindset, så kommer du til å naile det!


Studietilbud

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top