For å mestre en hektisk studiehverdag er det viktig å gi seg selv de aller beste forutsetningene for å lykkes. Her får du seks gode tips som kan være nyttige å ta med seg. 

Som ny student kan det iblant ta litt tid å tilpasse seg den nye hverdagen. Høyere utdanning krever en stor grad av selvdisiplin og selvstendig arbeid. Det er viktig at man kommer seg inn i en god rutine og sørger for at man henger med i studieprogresjonen. Samtidig er det også viktig å ta vare på seg selv gjennom studietiden og vite sine begrensninger.

Her skal du få noen raske tips til hvordan du på best mulig måte skal mestre studietiden din og bli en superstudent.

«"

Studieteknikk

For å bli en ekte superstudent er det blant annet én elementær ting man må lære seg - god studieteknikk! Det finnes utallige bøker og oppslagsverk som tilbyr den “beste” versjonen av studieteknikk. Finn den som passer for deg og gå all inn!

En generelt god studieteknikk i korte trekk:

📌 Ha en plan. Lag to do-lister og planlegg ukene
📌 Kom forberedt i forelesning, delta aktivt og ta gode notater
📌 Finn en god kollokviegruppe som gir deg godt læringsutbytte
📌 Test deg selv
📌 Ha fokus på repetering når du leser pensum
📌 Ha en god innstillingen - gode resultater begynner med en god innsats og innstillingen
📌 Ta hyppige pauser for å holde konsentrasjonen oppe

Vær fokusert

For å bli en superstudent kommer man ikke unna dette punktet. Det å ha et stødig fokus vil gjøre underverker for progresjonen din. Det er mye som kan skje i løpet av livet som potensielt kan distrahere deg, prøv likevel å holde tunga rett i munnen og get back on track! Fokuser på det som er viktig og hold motivasjonen oppe.

Hvis du noen gang får følelsen av at du ikke lenger mestrer studiet ditt, nøl ikke med å kontakte faglærer eller campus manager/online administrator! De vil hjelpe deg å finne en løsning som passer for deg, slik at du på best mulig måte kan gjennomføre din utdanning.

Fokus på god fysisk og psykisk helse

For å mestre en hektisk studiehverdag er det viktig å gi seg selv de aller beste forutsetningene for å lykkes. For å opprettholde en god fysisk og psykisk helse gjennom studietiden er det viktig at du har en god balanse mellom studietid og fritid. 

God døgnrytme og tilstrekkelig med søvn

Prøv å behandle studiet ditt som en jobb. Ha gjerne en fast arbeidstid, for eksempel hverdager fra kl. 08 til kl. 16. På denne måten opprettholder du en god døgnrytme hvor du kommer deg opp om morgenen og har tid på ettermiddagen til å gjøre andre ting. Det er viktig å huske på at man trenger en god natts søvn for å kunne holde en god konsentrasjon i arbeidstiden.

Pass på å få nok søvn, det vil gjøre underverker for både helsen din og konsentrasjonen! 

Fysisk aktivitet

Ikke undervurder gevinsten du får av fysisk aktivitet. Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter fysisk aktivitet daglig. Dette kan for mange høres mye ut, men hvis du for eksempel sykler eller går til skolen/jobb, så kan disse 30 minuttene være gjort unna før du vet ordet av det. En annen anbefaling er å bli med på et idrettslag eller komme deg ut i skogen for en liten spasertur i vakre omgivelser. Finn det som funker best for deg 💪🏼

Klarer du å opprettholde dette vil det gi deg et overskudd som kan bidra til at du har et bedre fokus på skolen og mestrer studietiden enda bedre.

«"

Gjør ting som gir deg glede

For å bli en superstudent må man ha balanse i livet. En god balanse mellom arbeid og moro er viktig. Ikke glem å ta vare på den psykiske helsen din! Her er det mange små ting du selv kan gjøre. Pass på at du ikke blir overarbeidet og sett av tid til ting som gir deg glede. Det kan være alt fra å være med venner, holde på med en hobby, høre på musikk - og alt imellom. Finn det DU trives med!

Nøl heller ikke med å søke hjelp hvis du trenger det. Det er mye som kan skje i løpet av livet, som kan føre til at du trenger noen å snakke med.

Alle studentsamskipnadene har et tilbud til sine studenter. Mange kommuner tilbyr et lavterskeltilbud hvor man ikke trenger henvisning fra lege. Søk hjelp, heller før enn senere – ta vare på deg selv ❤️


Studietilbud

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top