Kitty Toft (28) er nettopp ferdig med sitt fjerde nettstudie. Her avslører hun sin favoritt.

28 år gamle Kitty Toft fra Eidsvoll er med sine fire forskjellige nettstudier den mest trofaste Noroff-studenten gjennom tidene. Hun har studert 3D design og animasjon, 3D spilldesignteknisk design med DAK, og er nettopp ferdig med 3D filmproduksjon.

Nettstudier gjør at reiseveien er kort. Det er ikke langt fra soverommet til hjemmekontoret.Kitty Toft

– Hva har gjort at du fortsetter med nettstudier?

– Jeg startet med 3D design og animasjon og fulgte opp med 3D spilldesign. Egentlig ønsket jeg å ta bachelor i spilldesign, men det hadde ikke kommet til Norge enda. Dermed ble det ett og et halvt år med teknisk design og 3D filmproduksjon, mens jeg ventet på at Noroff skulle få studiet jeg ønsket meg. Jeg ønsker nå å ta bachelor i interaktive medier - spill.

– Hva synes du er fordelen med denne studiekombinasjonen?

– Jeg har lært å lage modeller innenfor 3D, og dette hjalp meg betraktelig da jeg startet med spilldesign. Et par ting jeg følte jeg manglet var kunnskapen til å rigge og animere figurene mine med gode animasjoner. Dette fikk jeg gjennom 3D filmproduksjon, sier Kitty.

– Gjennom teknisk design med DAK fikk jeg muligheten til å lære å lage terreng, bygninger og plantegninger, noe som vil gjøre det lettere å lage en spillverden.

Nå håper hun å kunne jobbe med prosjekter innenfor teknisk tegning ved siden av studiene:

– Det er viktig å holde det ved like, men det er også utrolig spennende.

Arikkelen fortsetter under bildene.

Studentarbeid: Kitty Toft

Studentarbeid: Kitty Toft

Trofast student

Det koker vel ned til at du må jobbe for det du ønsker. Jeg ønsker dette, da må jeg jobbe for det.Kitty Toft

– Som student på fire forskjellige studier er du vår mest trofaste student. Hva tenker du om det?

– Jeg har bare fulgt drømmen min. Jeg er glad jeg har ett år igjen, og det er ingen tvil om at jeg har spart det beste året til slutt.

– Hva er ditt beste studieminne?

– Studieminner har jeg mange av. Et av de beste minnene er følelsen etter å ha levert den første store eksamensoppgaven. Den mestringsfølelsen jeg fikk av det var fantastisk. Siden har jeg fått den samme følelsen igjen etter alle innleveringene.

– Hvorfor nettstudier?

– Jeg har flyttet mye. Jeg har bodd fire år på Gran Canaria, ett år i Kjøllefjord i Finnmark, ett år i Sørum, men nå har jeg flyttet til Eidsvoll hvor jeg forhåpentligvis blir i mange år fremover. All flyttingen gjør det vanskelig å gå på skolen, så da er det fint å kunne studere der jeg er. Nettstudier gjør at reiseveien er kort. Det er ikke langt fra soverommet til hjemmekontoret. Det er deilig å jobbe hjemme, spesielt når det er regn, vind og kaldt, sier Kitty, som setter pris på fleksibiliteten:

– Hjemmekontor er fantastisk. Er det noe du ønsker å gjøre på dagtid, så kan du det. Om det er å sove en time lengre, eller en tur i banken. Men det er viktig å være strukturert, og du må planlegge hvordan du skal jobbe. Tar du deg fri, må du jobbe det inn igjen, men du har frihet til å styre din egen hverdag.

Hjemmekontor: – Det er deilig å jobbe hjemme, spesielt når det er regn, vind og kaldt, sier Kitty Toft. Foto: privat

– Stiller høye krav til meg selv

– Hvordan synes du det er å studere på Noroff Nettstudier?

3D filmproduksjon har den mest engasjerte læreren jeg har hatt.Kitty Toft

– Det er spennende og givende. Det har vært moro å se utviklingen til skolen gjennom studietiden min, som hele tiden har å utviklet seg til det bedre for studentene. Spør du meg midt i en eksamen eller rett før en innlevering kan det være ganske tungt. Da har jeg mye jobb og stiller høye krav til meg selv. Det koker vel ned til at du må jobbe for det du ønsker. Jeg ønsker dette, da må jeg jobbe for det.

– Hvordan vurderer du nettlærerne?

– 3D filmproduksjon har den mest engasjerte læreren jeg har hatt. Så hvis noen lurer på å ta dette studiet vil jeg anbefale det masse. Her får du en lærer som virkelig elsker faget sitt. Han vil ta seg tid til å hjelpe deg, guide deg og gi deg konstruktiv tilbakemelding slik at du blir bedre. Generelt er alle lærere engasjert i fagene de underviser i. De har kunnskap og hjelper deg med å finne svar på det du lurer på.

– Så blir vi jo nødt til å spørre, helt uhøytidelig selvfølgelig – hvilket av nettstudiene synes du er best?

– Det er et vanskelig spørsmål. Jeg har gått disse studiene fordi de interesserer meg. Jeg gleder meg over å lære nye ting. Men om jeg må velge så blir det 3D spillproduksjon. Det er det jeg brenner mest for.

Vi ønsker Kitty lykke til videre med studiene.


Nettstudier med oppstart 5. januar 2016

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top