18-åringen gikk rett fra videregående til å studere UI-design som nettstudent. – Oppfølgingen er helt fantastisk, sier hun.

Jeg fant studiet i UI-design og følte at det var skreddersydd til tankene og ønskene jeg hadde i hodet, smiler Anine Rønningen-Holtet (18).

Hun studerer UI-design fra Hurdal via Noroff Nettstudier.

Som alle andre vurderte jeg å ta et friår, men av person er jeg en som liker å gjøre masse hele tiden. Jeg fant nettstudier som en mulighet, og synes det hørtes veldig bra ut. Da får jeg akkurat det som passer mest for meg, en hverdag med faglig innhold og utfordringer som jeg kan styre litt selv. I form av når, hvor og hvordan jeg studerer.

Jeg har alltid hatt interesse for form, farge, fotografering og stil. Anine Rønningen-Holtet

Drømmer om å bli arkitekt eller designer

UI-design står for user interface og omhandler den grafiske layouten og brukergrensesnittet til et digitalt produkt, som en nettside eller applikasjoner. Gjennom studiet lærer Anine om den visuelle utformingen av elementene som en bruker kan samhandle med i et digitalt produkt.

Jeg har alltid hatt interesse for form, farge, fotografering og stil. Det begynte nok med klær, men har gått mer og mer over til det digitale etter hvert som jeg har blitt litt eldre. Helt siden barneskolen har jeg hatt en plan om å bli arkitekt eller designer, forteller hun engasjert.

Hvordan vil du si at det fungerer å studere UI-design via nettstudier?

Veldig bra. Jeg er faktisk skikkelig imponert. Oppgavene og alt det man skal gjennomføre er ofte veldig selvforklarende og lett å forstå. Oppfølgingen fra faglærerne er helt fantastisk. På flere plattformer får man raskt svar på akkurat det man lurer på, sier 18-åringen.

Studiet er tilgjengelig via nettstudier, og neste oppstart er allerede 18. oktober.

«"
Foto: Privat

Livet som nettstudent

Jeg liker å få mye gjort i starten av uka. Jeg står opp ekstra tidlig de første dagene, spesielt mandager, når ny oppgave blir lagt ut, for å få gjort mest mulig og danne meg en oversikt av omfanget av oppgaven.

Hun fortsetter:

Deretter bruker jeg mandagen, tirsdagen og onsdagen til å få gjort mesteparten av jobben. Torsdag og fredag til ferdigstilling og gjennomganger. Lørdager tar jeg ofte fri og ser over en siste gang på søndager før jeg leverer. Det er veldig deilig å ha den friheten, sier Anine.

Jeg føler meg godt fulgt opp. Jeg foretrekker å sende spørsmål på mail, og det fungerer veldig bra. Jeg får oversiktlige og grundige svar raskt.

Økende behov for UI-designere

Både norske og internasjonale selskaper opplever et økende behov for UI-designere. Det er i dag et stort utvalg av ubesatte stillinger relatert til feltet innen ulike forretningsområder.

Om det vi lærer er relevant for arbeidslivet? Absolutt ja, sier Anine.

Jeg ønsker å bruke dette året med nettstudier til å se meg rundt etter hva som passer meg aller, aller best, sier hun.

Til slutt, har du noen råd til nye nettstudenter?

Noen vil tenke at det er krevende med mye arbeid, men da er det viktig å tenke på at det er mennesker i andre enden av PC-skjermen som har laget dette og skal hjelpe deg gjennom. Det er mye mer likt vanlige studier enn man skulle tro, avslutter Anine.


Relaterte studier

UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top