Foto vestre: Privat. Foto høyre: Adobe Stock

Hackerne prøver stadig å finne nye måter å angripe systemer på, derfor må vi hele tiden utvikle nye forsvarsmetoder, sier 24-åringen.

Joakim Pedersen (24) har studert to år med nettverk og IT-sikkerhet på Noroff. I disse dager fullfører han en bachelorgraden på University of South Wales, et av Noroff sine samarbeidsuniversiteter.

IT-sikkerhet er en pågående prosess som alltid må utvikles. Det er et fagfelt som gir fantastisk gode jobbmuligheter i ettertid. Jeg har fått flere jobbtilbud og intervjuforespørsler, lenge før jeg var ferdig med utdannelsen min, forteller 24-åringen, som allerede har sikret seg jobb i Accenture etter sommeren.

Det er et fagfelt som gir fantastisk gode jobbmuligheter i ettertid. Joakim Pedersen

Hackerne prøver stadig å finne nye måter å angripe systemer på, derfor må vi hele tiden utvikle nye forsvarsmetoder.

Internet of Things

I løpet av de siste 20 årene har teknologien utviklet seg eksponensielt, internettet kobler mennesker sammen på tvers av kontinenter og landegrenser, sier 24-åringen.

Ifølge Joakim vil IT-sikkerhet alltid være en viktig faktor fremover, spesielt ved økningen av IOT (Internet of Things).

Nesten alle har en smarttelefon eller tilgang på en enhet som kan koble seg til internett. Vi bruker disse enhetene til å være på sosiale medier, ha tilgang til jobbdokumenter, eller hva enn man ønsker. Ofte er dette også gjerne informasjon, bilder og video som du ikke ønsker at andre skal få tilgang til.

Han fortsetter:

Derfor er IT-sikkerhet viktig på alle digitale plattformer som brukes, for å forhindre at uvedkommende skal få tilgang til, endre eller slette informasjon om deg eller dine kjære.

Han forteller at den vanligste formen for angrep mot enkeltpersoner kommer i form av phising.

– Angriperne sender ofte ut prising e-poster som at du har vunnet en gratis iPhone. Det som blir farlig er når angriperen bruker informasjon du har delt offentlig, til å lage en prising e-post som er skreddersydd mot en spesifikk person.

Fått jobb hos Accenture Security

- Jeg valgte å studere på nettverk og IT-sikkerhet på Noroff av flere grunner. Utdanningen gir gode jobbmuligheter i ettertid og Noroff tilbyr en utdanning hvor praktisk arbeid er i fokus. Det som til slutt overbeviste meg var samarbeidet med University of South Wales, slik at jeg kunne reise dit og fullføre en bachelorgrad. 

Jeg håper å få mulighet til å jobbe med ny og spennende teknologi. Joakim Pedersen

Joakim har sikret seg jobb som sikkerhetskonsulent hos Accenture etter sommeren. Selskapet er et ledende globalt konsulentselskap som leverer tjenester innen rådgivning, digitalisering, teknologi og outsourcing.

Navnet mitt hadde visst dukket opp og Accenture tok kontakt med meg direkte og kalte inn til et intervju. De virket imponerte over kunnskapene og prosjektene jeg hadde jobbet med og ønsket å ha meg med på laget. Jeg håper å få mulighet til å jobbe med ny og spennende teknologi hos dem, samtidig som jeg kan utvide mine egne ferdigheter, sier Noroff-studenten.

Lars Bestum, senior executive/partner i Accenture, forteller om et økende behov for skarpe IT-hoder.

 Accentures sikkerhetsavdeling er ledende innenfor informasjonssikkerhet både i Norge og globalt. Totalt har vi over 5000 ansatte som jobber med informasjonssikkerhet. I Norge teller sikkerhetsteamet til Accenture rundt 40 konsulenter og vi har planer om å utvide kraftig i tiden fremover.

Han fortsetter:

 Vi lever i et samfunn som stadig er i endring og hvor det stilles økte krav til sikkerhet, både i privat og offentlig sektor. Vi opplever derfor en økende etterspørsel etter vår ekspertise og da spesielt etter personer med teknisk kompetanse, avslutter han.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top