Håkon (26) tar hele bachelorgraden på nett. - Det er noe med å kunne løse gåter og utfordringer som gjør at jeg føler meg skikkelig oppslukt i arbeidet, sier han.

Å grave frem informasjon og trekke konklusjoner basert på digitale spor er som å løse et puslespill, og det gir meg en følelse av tilfredshet når det faller på plass. Dette blir en enda større motivasjon når våre faglærere trekker frem personlige erfaringer og saker de har jobbet med og løst tidligere, sier Håkon Smalås (26).

Han tar en bachelorgrad i digital etterforskning (Digital Forensics) via Noroff Nettstudier.

På nåværende tidspunkt er det ingen tvil om at jeg ønsker å komme meg inn i Politiet for å kunne jobbe som spesialetterforsker. Dette er et stort felt med mange muligheter som stadig utvikler seg, så det blir spennende å se hvor veien går.

Bachelorstudent hjemmefra

Valget mitt falt hovedsakelig på Noroff på grunn av tilbudet om nettstudier. Ved hjelp av research og gode tilbakemeldinger og erfarne fagfolk innen bransjen, kom jeg frem til at dette føltes som det beste valget for meg, smiler Håkon.

Jeg er i stand til å strukturere min tidsplan. Håkon Smalås

26-åringen studerer via nettstudier, og ser forelesningene som streames live fra undervisningen på campus, hjemmefra. Han deltar slik på forelesninger, veiledningstimer og obligatoriske vurderinger gjennom studiet.

Som nettstudent opplever jeg situasjonen som helt fantastisk. Jeg er i stand til å strukturere min tidsplan slik at jeg kan jobbe med oppgaver når det passer, samtidig som jeg kan balansere arbeid og familie på en mer effektiv måte. Det å studere på nett har vist seg å være av stor betydning for meg, spesielt i min nåværende situasjon.

Neste oppstart for nettstudier er 14./15. august. Se hvilke studier som starter her

Ettertraktet kompetanse

En digital etterforsker må ha en kombinasjon av tekniske ferdigheter og analytiske ferdigheter for å lykkes i yrket. Noen av de viktigste ferdighetene inkluderer teknisk kompetanse, analytisk tenkning, kreativitet, gode kommunikasjonsevner, evnen til å samarbeide og arbeide effektivt i team, samt en høy grad av etisk bevissthet.

Han fortsetter:

En digital etterforsker må også ha god forståelse av datakriminalitet, digitale verktøy og programvare for å utføre en vellykket digital etterforskning.

Kompetansen og ferdighetene som Håkon sitter igjen med vil være ettertraktet i det offentlige, politi og etterretning, og i industrielle organisasjoner. Den enorme veksten innen datateknologi skaper reelle trusler for både bedrifter og statlige kritiske infrastrukturer.

Bygger nettverk med bransjen

Jeg føler meg virkelig godt ivaretatt av mine faglærere, da de alltid er tilgjengelige når jeg trenger veiledning eller bare ta en prat. Håkon Smalås

En betydelig del av studiearbeidet vårt går ut på å samarbeide i grupper for å løse oppgaver sammen med andre. Fra starten av studiet oppfordres vi til å bygge nettverk og bevisstgjøres på viktigheten av å ha en tilstedeværelse på plattformer som LinkedIn for å knytte kontakter med andre i bransjen. Dette gir oss muligheten til å etablere relasjoner og få verdifull innsikt som kan være til nytte for oss i karrieren vår.

Jeg føler meg virkelig godt ivaretatt av mine faglærere, da de alltid er tilgjengelige når jeg trenger veiledning eller bare ta en prat. Det virker som om de virkelig bryr seg om at hver student skal lykkes og utvikle seg til å bli så gode som mulig innenfor faget vårt, avslutter Håkon.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top