– Ved å studere teknisk design hos Noroff vil man få en ganske unik kompetanse, sier programansvarlig Sondre Oksum.

Teknisk design med DAK 2D/3D er en praktisk ettårig utdanning som tilbys på campus Oslo og som nettstudier.

– På studiet lærer man hvordan man kan jobbe med 3D-modellering, tegninger og visualisering innenfor både produktdesign og moderne konstruksjoner. Det kan være å utarbeide produksjonstegninger av en allerede eksisterende modell, eller å designe et bygg fra bunnen av og gjøre realistiske visualiseringer av dette, forteller Oksum.  

Han fortsetter: 

– Ved å studere teknisk design hos Noroff vil man få en ganske unik kompetanse, da man lærer flere programvarer innenfor både produkt og bygg, som er mye anvendt i bransjen.

Studentarbeid av student Anine Gluza.

Mange ulike bakgrunner

Dataassistert konstruksjon (DAK) er et levende fagfelt som krever at man behersker programvaren og teknologien. Oksum forteller at studiet passer for alle som trives med å jobbe på en datamaskin.

– Studiet passer for alle, og vi har et bredt spekter av studenter. Man trenger ingen avansert bakgrunn, og vi har alt fra studenter som kommer rett fra videregående til studenter som ønsker å spisse en ingeniørgrad med 3D-modellering, sier han. 

Les også: Inger-Lise studerer teknisk design på nett: – Jeg setter stor pris på friheten 

Attraktiv på arbeidsmarkedet

Overgangen fra tradisjonelle 2D-tegninger til 3D-modeller og fokuset på visualisering har ført til en økning i etterspørselen av dyktige fagfolk. Som en dyktig DAK-operatør har man dermed flere muligheter etter endt utdanning.

– Du vil være attraktiv for flere bransjer, som for eksempel bygg- og konstruksjonsbransjen eller oljebransjen. Studenter har også et klart fortrinn av å kunne produsere visualiseringsmateriell for både presentasjon og salg. Tidligere studenter har fått stillinger som for eksempel CAD-Operator, Technical Drafter, CAD Designer, BIM Technician og Visualisation Artist, forteller Oksum.

Han fortsetter: 

– En annen ting å merke seg er at denne typen erfaring gir mulighet til å starte for seg selv, med eget foretak innen enten bygg eller produktdesign. Det er det helt klart et marked for i dag.

Teknisk design med DAK 2D/3D har oppstart 16./17. august. Det er fortsatt noen ledige plasser på studiet, og du kan sikre deg din studieplass for høsten her.

Søk studieplass


Relaterte studier

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top