30-åringen holder på å fullføre en bachelorgrad i interaktive medier, og har samtidig sikret seg jobb hos JCP.

Det har alltid vært drømmen å få jobbe med dette, sier Konrad Kaminski (30).

Han har nylig fått jobb som animatør i kommunikasjonshuset JCP, og startet offisielt i stillingen 1. august. Kaminski skal jobbe på tvers av alle JCP-selskapene og bidra til å dekke et økende behov.

Jeg så hvor mye JCP driver med og hvor mange flinke, profesjonelle folk som jobber der. Her kan jeg lære masse og utvikle meg videre. I tillegg er miljøet helt topp, sier 30-åringen.

«"
Studentarbeid laget av Konrad. Foto: Skjermdump

Animasjon var midt i blinken

Konrad holder på å fullføre bachelorgraden i interaktive medier, med spesialisering innen animasjon. Før dette har han også studert 3D design og spillteknologi hos Noroff.

I 20-årene skulle jeg velge studieretning og var innom sosionom, men det passet meg ikke helt. Jeg ville også studere til å bli arkitekt, men det kunne blitt for kjedelig i det lange løpet for meg. 3D design og animasjon var akkurat midt i blinken, smiler han.

I løpet av de første to årene hos Noroff falt han helt for aminasjonsbiten.

Jeg hadde ikke så stor kompetanse om 3D-verden da jeg startet å studere, men jeg visste at jeg ville designe karakterer, få dem i livet via animasjon og skape 3D animasjonsfilmer.

Etter to år med fagskole og tre år med pause da min datter ble født, bestemte jeg meg for å ta en bachelor i interaktive medier på Noroff med spesialisering innenfor animasjon.

«"
Studentarbeid laget av Konrad. Foto: Skjermdump

Studerer hjemmefra

30-åringen har hele veien studert hjemmefra, og synes det passer midt i blinken med nettstudier.

Jeg kan se forelesningene når det passer meg, og synes det er en veldig fin struktur.

Han fortsetter:

Jeg har kontakt med flere av studentene, men har aldri sett dem i virkeligheten. Alle virker engasjerte og støttende.

Da jeg startet på bacheloren min hos Noroff hadde jeg allerede veldig god kunnskap i 3D. Jeg begynte å samle mine beste prosjekter og laget en slags portofolio på Artstation. Der samlet jeg det beste jeg hadde laget hittil, så målet var alltid å ha noe å vise i sin CV.

Rekruttert tidlig

Da jeg søkte på jobben hos JCP, hadde jeg allerede en del gode prosjekter som støttet min CV. JCP falt for mitt Rigging 2-prosjekt, som jeg også vant prisen «Årets beste prosjekt» for hos Noroff. Jeg fikk en eksempel-oppgave fra JCP som jeg leverte fort, fikk gode tilbakemeldinger på og fikk jobbtilbudet, smiler Konrad.

Konrad startet offisielt i jobben som animatør 1. august.

Mine arbeidsoppgaver er alt av motion design. Reklamer i 2D/3D, animere tekst og logoer, lage åpningsfilmer til store presentasjoner, og så videre. Det er en veldig variert jobb, og aldri en kjedelig dag.

Når man møter opp i studio får man gjerne en brief på prosjektet, starter med å samle research og planlegge prosjektet sammen med designere, så begynner man å sette sammen prosjektet/animere. Deretter er det dager hvor man bare sitter en hel dag og animerer på prosjektet, tar seg en kaffe, og fortsetter å animere. Jeg elsker det, avslutter Konrad.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top