Våre studenter produserer fantastiske animasjoner og spill gjennom studietiden. Se et utvalg av studentarbeidet her!

– Årets showreels var vanskelige å lage, ettersom vi måtte velge mellom et enormt utvalg av fantastisk studentarbeid, forteller programansvarlig ved Noroff, Paul Bettinson. Han underviser på Noroffs bachelorprogrammer i interaktive medier – animasjon og interaktive medier – spill.

Han fortsetter: 

– Vi ønsket ikke bare å inkludere det beste av det beste arbeidet, men også arbeid som viser den kreative identiteten bachelorprogrammene innehar ­– altså at studentene kan lage det de selv ønsker å lage. Det kan være alt fra håndtegnede 2D sidescrollende spill, til open world 3D-spill, til digital modellering, til animerte kortfilmer. Til syvende og sist skal det høye nivået på studentarbeidet stå i stil med bransjestandarden. Derfor fokuserer vi på utviklingen av showreels i hvert emne.

Mange bransjer har behov for kompetanse innen kreativ produksjonPaul Bettinson

Dr. Erik Geslin er enig med Bettinson.

– Dette er mitt første år på Noroff, og jeg er svært positivt overrasket over noen av prosjektene, hvis nivå nesten allerede er profesjonelt. Prosjektene følges tett opp i løpet av studieåret med mange tilbakemeldinger fra faglærerne for å sikre kvaliteten, sier han.

Dr. Erik Geslin

Rekordmange søkere til Kristiansand

I år er det rekordmange søkere til de to studieretningene ved campus Kristiansand. Både Bettinson og Geslin har noen klare formeninger om hva som er årsaken til dette.

– Faglærerne støtter studentene mye på deres vei inn i arbeidslivet. Samarbeid med bransjepartnere, bygging av nettverk og utvikling av portfolio er viktige fokusområder for oss. Jeg tror også at studentene ser den tydelige koblingen 2D- og 3D-visualisering, XR-simulasjon og animasjon har til arbeidslivet. Muligheten til å utvikle sin egen stil i et støttende miljø, for så å skape en fantastisk portfolio, animasjon eller et spill er nok inviterende for mange, sier han. 

Geslin er enig:

– Det er en økende interesse for både videospill og animasjonsfilmer. Jeg tror også at kvaliteten på Noroffs undervisning og trening forklarer den store interessen, sier han.

– Hva kan studentene jobbe med etter endt utdanning?

– Animasjon, spill og bruken av spillmotorer er viktige verktøy for de største industriene i vår økonomi – ikke bare i underholdningsbransjen, men også blant annet i arkitektur- og designbransjen og helsesektoren. Mange bransjer har behov for kompetanse innen kreativ produksjon, og våre bachelorprogrammer møter disse behovene, sier Bettinson.

Se showreel 2021 fra Interaktive medier - spill:

 

Se showreel 2021 fra Interaktive medier - animasjon:


Relaterte studier

Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top