Gladmelding til alle fagskolestudenter som venter på sine vitnemål.

I disse dager sendes vitnemål ut til alle studenter som avslutter sine studier. I år vil vitnemålene skrives ut med betegnelsen studiepoeng i stedet for fagskolepoeng.

– Ettersom den nye fagskoleloven trer i kraft 1. juli, har vi besluttet å sende ut vitnemålene mandag 2. juli, slik at våre fagskolestudenter får betegnelsen studiepoeng på sine vitnemål, sier Linda Stiberg-Jamt, leder for studentrekruttering og student services. 

Ny fagskoleleov vedtatt

Stortinget vedtok nylig den nye fagskoleloven, lov om høyere yrkesfaglig utdanning.

Det er en rekke nye bestemmelser i loven. Flere av endringene skal bidra til å klargjøre at fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. I tillegg til betegnelsen studiepoeng blir det blant annet lovfestet rett til medlemskap studentsamskipnader og rett til fødselspermisjon for fagskolestudenter. 

Den nye fagskoleloven § 17 definerer studiepoeng slik:

"Studiepoeng er en betegnelse på læringsutbytte og normert studietid. Et fullført studieår er normert til 60 studiepoeng." 

Tidligere studenter har krav på nytt vitnemål

Tidligere studenter, som har vitnemål som oppgir fagskolepoeng, har rett til å få skrevet ut nye vitnemål som erstatter fagskolepoeng med studiepoeng. Rettigheten kommer frem i lovens § 19.

Rettigheten til nytt vitnemål gjelder i en begrenset periode. Fagskolelovens § 43 sier at retten til å få skrevet ut et nytt vitnemål oppheves 31. desember 2020.

Tidligere fagskolestudenter som ønsker betegnelsen studiepoeng har to alternativer. Det ene er å vise til et rundskriv fra Kunnskapsdepartementet som stadfester at fagskolepoeng oppnådd fra fagskole er å forstå som studiepoeng. Dette alternativet har ingen kostnader.

Det andre alternativet er å få utstedt et nytt vitnemål med studiepoeng. Før et nytt vitnemål kan utstedes må det gamle originale vitnemålet sendes inn til skolen.

Prosedyre for omgjøring av fagskolepoeng til studiepoeng

 1. Omgjøring av fagskolepoeng til studiepoeng på vitnemål har tilbakevirkende kraft til 2013. Vitnemål med fagskolepoeng som er utstedt fra og med sommeren 2013 og frem til 2018, kan omgjøres til vitnemål med studiepoeng. Vitnemål eldre enn dette, vil ikke ha poeng, og vil dermed ikke komme inn under denne ordningen.
 2.  
 3. Du kan bestille nytt vitnemål ved å sende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Oppgi ditt navn, adresse, og hvilket studie det gjelder. Dersom du er usikker på om ditt vitnemål kan omgjøres, send oss gjerne en kopi av ditt vitnemål i e-posten. Ditt originale vitnemål med fagskolepoeng må returneres til oss på følgende adresse:

  Noroff Fagskole 
  Hesbygata 5
  4014 Stavanger
  att: Student services

  NB! Vi anbefaler at du sender dette rekommandert, da vi ikke har eller tar noe ansvar for bortkomne vitnemål i postgangen.
 4.  
 5. Det må betales inn et administrasjonsgebyr på NOK 1000,-. Du vil motta en faktura på din e-post så snart vi har satt vitnemålet ditt i bestilling. Produksjon av vitnemål kan ta opptil 30 virkedager. Fristen for omgjøring av fagskolepoeng til studiepoeng er 31.desember 2020.

Les også: Studiepoeng og flere rettigheter for fagskolestudenter


Fagskolestudier på Noroff

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top