Han oppdaget Noroff i Vikingskipet for fire år siden. Nå skal Lars-Petter Schøyen (24) tilbake for å representere Noroff på datatreffet.

I 2015 dro Lars-Petter med vennegjengen til IT-treffet The Gathering på Hamar. Studenten på bachelor i digital etterforskning forteller at Noroff-standen fanget interessen:

– Den gang var jeg der som deltager. Det første som fanget oppmerksomheten min var VR-hodesettet Oculus Rift. Jeg hadde aldri hørt om Noroff, sier han og fortsetter:

– Jeg snakket med studentene på standen, og de var veldig fornøyde med studievalget sitt. Deretter gjorde jeg litt research, og utdanningen virket midt i blinken for meg.

Utdanningen virket midt i blinken for meg.Lars-Petter Schøyen

– Gleder meg til samholdet

– Jeg gleder meg mest til samholdet med de andre Noroff-representantene. Vi blir en liten sammensveiset gjeng, og det er veldig gøy å være sammen med dem. Vi trives med å stå på stand og prate med mennesker, sier Lars-Petter. Det er andre året han reiser som Noroff-representant.

– Blir det noen TG-aktiviteter på deg?

– Ja, i fjor var jeg med på videoredigeringskonkurransen. Det blir ikke så mye spilling lenger. Jeg er heller med på det kreative. Vi får også mulighet til å prate med potensielle arbeidsgivere.

Artikkelen fortsetter...

Konsentrert: – Data interesserer meg veldig, sier Lars-Petter.

– Et naturlig valg for meg

Bachelorgraden i digital etterforskning fokuserer på datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Graden sentreres rundt temaer som informasjonssikkerhet, systemsikkerhet og nettverkssikkerhet.

– Hvorfor valgte du å studere på Noroff?

– For meg er Noroff en helt ny form for skole. Det er mindre miljø enn mange av universitetene og høgskolene. Vi har også mye teknisk utstyr tilgjengelig på campus. Noroff er veldig fremoverlent på ny teknologi.

– Hvorfor valgte du digital etterforskning?

– Jeg ser på digital etterforskning som et veldig fremtidsrettet yrke. Alt blir jo bare mer og mer digitalt, og man ser behovet for kompetanse for digital etterforskning. Data interesserer meg veldig, og kombinasjonen av data og etterforskning gjorde at denne utdanningen ble et naturlig valg for meg. 

Noroff er veldig fremoverlent på ny teknologi.Lars-Petter Schøyen

Vil jobbe med sikkerhet

Lars-Petter beskriver bachelorgraden i digital etterforskning som en IT-utdanning med bredde. Studieplanen inneholder alt fra koding til datamatematikk.

Vi lærer om IT-sikkerhet og om hvordan man bryter seg inn i systemer for å kunne finne sårbarheter og sikre dem, sier 24-åringen, som har lyst til å drive med konsultering etter utdanningen:

– Jeg har lyst til å drive med konsultering innen IT-sikkerhet. Jeg vil hjelpe bedrifter å sikre seg mot ondsinnede tredjeparter og hacking. Det er drømmejobben for meg. I en slik jobb får man ofte reise litt og oppleve forskjellige arbeidsplasser og miljøer.

– Hva liker du best med Noroff?

Jeg liker at forelesningene blir streamet. Du kan se dem når du kommer hjem på kvelden hvis du ønsker det. Jeg kan lære i mitt eget tempo, og klarer helt fint å ha en deltidsstilling ved siden av studiene. 


Relaterte studier

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top