Studiet gir praktiske ferdigheter innen mekanisk design og konstruksjon, digital modellering, simulering, statikk, analyse, 3D-printing og produktutvikling.

– Norsk industri er i endring. Behovet for personer med praktiske ferdigheter innen moderne prosesser for produktutvikling øker i takt med den digitale omstillingen, sier Olav Slettahjell, fagsjef for Noroff — School of technology and digital media.

Han er glad for at Noroff styrker studieporteføljen med dette toårige fagskolestudiet:

– Digital prototyping handler om design, optimalisering, kvalitetssikring og visualisering av et produkt før det skal ut i produksjon, sier han.

Studiet blir tilgjengelig i Oslo og som nettstudium fra august 2018. Det er allerede åpent for søknader. Les mer om studiet her.

Artikkelen fortsetter...

Digital prototyping, 3D-printing

Undervisning: Digital prototyping blir tilgjengelig i Oslo og på nettstudier. Foto: Jeanette L. Bækkevold.

– Klar for jobb i et fremtidsrettet yrke

– Produksjonsindustrien er i en overgangog den digitale transformasjonen vil endre bransjen fra slik vi kjenner den, sier Hans Petter Hoff, studieleder for digital prototyping.

Han utdyper:

– Digital prototyping, hvor man bygger produkter fra ingenting gjennom additiv produksjon, står sentralt i denne industrielle endringen. Sammen med moderne prosesser for produktutvikling, vil man gjennom digital prototyping kunne lage tidsbesparende og kostnadseffektive produkter som utkonkurrerer tradisjonell produksjon. Studiets hovedmål er å gi studenten praktisk og yrkesrelevant opplæring innen faget slik at man er klar for jobb i et fremtidsrettet yrke.

Studiet anvender profesjonell 3D CAD-programvare sammen med 3D-printere for å utdanne morgendagens tekniske tegnere innen produktutvikling.

Noroff samarbeider aktivt med relevant industri for å kartlegge dagens og fremtidens behov innen design og additiv produksjon:

– Denne utdanningen er et bra opplegg som vil gi studentene mange utfordringer og videre grunnlag for å utføre arbeidsoppgaver i det virkelige liv, sier Øyvind Repstad i Tratec Agdermaskin

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Se video om Noroff

Top