Regjeringens reformforslag om blant annet studiepoeng for fagskolestudenter ble vedtatt i Stortinget.

– Dette har vi jobbet for i mange år, og vi er veldig glade for at vi endelig går inn i fagskolens år, sier Olav Slettahjell, fagsjef i Noroff Fagskole.

Tirsdag 2. mai 2017 vedtok Stortinget meldingen Fagfolk for fremtiden — Fagskoleutdanning. Her foreslås blant annet studiepoeng for fagskolestudenter, rett til tilknytning til samskipnad, og tilleggspoeng for fagskoleutdanning ved opptak til universiteter og høyskoler.

Dette har vi jobbet for i mange år.Olav Slettahjell, fagsjef Noroff

– Vedtakene som nå har kommet baner vei for at fagskoleutdanningen får den velfortjente plassen i utdanningssystemet som den bør ha, sier Slettahjell.

– Kan utløse fagskolens potensial

Regjeringens visjon er ifølge meldingen at fagskoleutdanning på sikt skal være mer attraktiv, ha flere studenter, større fagmiljøer og at fagskolesektoren som helhet skal være mer synlig og mer ettertraktet i arbeidslivet.

Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia, sier på deres nettsider at Stortinget har vedtatt en reell fagskolereform som kan utløse fagskolens potensial:

– Stortinget vedtok i dag en fagskolereform som vil endre det norske utdanningssystemet i årene fremover. Fagskolene får status som høyere yrkesfaglig utdanning og annerkjennelse gjennom at fagskolestudier vil kvalifisere for studiepoeng, sier Haugli.

Noroff nevnt fra Stortingets talerstol

Kristin Vinje

Kristin Vinje, her på åpningen av Noroff Oslo i 2016. Arkivfoto: Jeanette L. Bækkevold.

Fra Stortingets talerstol fortalte Kristin Vinje (H) fra Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om åpningen av Noroff Oslo i fjor høst:

– I slutten av september i fjor høst var jeg med på innvielsen av Noroffs nye lokaler i Mølleparken i Oslo. Denne fagskolen er en privateid utdanningsinstitusjon med høye ambisjoner på vegne av studentene, og de satser spesielt på digitale medier og digital kunnskap, sa Vinje.

– På åpningen var det optimisme å spore i mylderet av studenter, lærere og næringslivsrepresentanter. Digitalisering er høyt på alles agendaer, og denne fagskolen har ambisjoner om å bidra til kompetanseutvikling innen det digitale skiftet og dekke kunnskapsbehovene som identifiseres for et digitalt Norge.

[Noroff har] høye ambisjoner på vegne av studentene.Kristin Vinje, stortingsrepresentant

Vinje sa også at fagskoletilbudet dessverre ikke er veldig godt kjent, og at meldingen som ble behandlet gir et solid løft for fagskolene:

– Denne meldingen er gode nyheter. For den som er ung og skal velge studier, er jeg ikke i tvil om at mulighetene fagskolene tilbyr, er flere enn de fleste aner. Derfor er det bra at vi nå løfter fagskolene opp og frem, sa hun.

Se hele talen fra Kristin Vinje her. (ekstern lenke til stortinget.no)


Fagskolestudier hos Noroff

Alle studiene har løpende opptak, og er fortsatt åpne for søknader.

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top