- Jeg valgte å studere deltid på nett fordi jeg er avhengig av å kunne kombinere studier med jobb, sier Kari-Anne Undlien.

Katrine Welton, Ronnie Jensen og Kari-Anne Undlien har én ting felles: de er alle deltidsstudenter på Noroff Nettstudier. Vi har tatt en prat med de tre studentene.

- Sørget for en god start på studieåret

- Jeg bor i Flekkefjord, og skoletilbudene er ikke mange her. Derfor måtte det bli nettskole. Jeg ble veldig glad da jeg fant dette skoletilbudet, sier 34 år gamle Katrine Welton.

Katrine studerer teknisk design med DAK 2D/3D.

- Hva er grunnen til at du ønsket å studere deltid?

Jeg bor i Flekkefjord, og skoletilbudene er ikke mange her. Derfor måtte det bli nettskole.Katrine Welton

- Jeg holder på med andre prosjekter utenom, så deltidstudier var perfekt på den måten. Man kan være mer fleksibel og trenger ikke stresse hvis man i perioder ikke har anledning til å studere så mye. Poenget er at oppgavene blir levert i tide, det må man bare passe på. Jeg sørget for å få en god start på studieåret, slik at jeg lå foran skjema og fikk en buffer. Det hjelper veldig på motivasjonen og gleden ved studiet.

- Hvordan er det å studere på Noroff Nettstudier?

- Til tider er det utrolig frustrerende! Noen ganger lengter jeg etter å kunne rekke opp hånden og peke på skjermen med et spørrende ansiktsuttrykk. Men når det er sagt er jeg svært glad for muligheten til å kunne ta denne videreutdanningen, og jeg har lært at man må ikke være redd for å spørre, og ikke være flau.

- Veilederne sitter på en utrolig kunnskap, så det føles nesten litt bortkastet å søke på nettet og lese på forum når jeg vet at på andre siden av Skype eller det digitale klasserommet sitter det en guru eller to og vet svaret. Så utfordringen er å prøve å finne ut av ting selv først, men jeg har aldri opplevd at veilederne ikke kan hjelpe.

- Kan studere uten å gå ned i inntekt

Jeg er ikke utpreget sosial type og har aldri opplevd det tradisjonelle klasserommet som et miljø jeg blomstrer i.Ronnie Jensen

Ronnie Jensen (48) studerer grafisk design. Han setter pris på å kunne fordele pensum over tid:

- Jeg er ikke utpreget sosial type og har aldri opplevd det tradisjonelle klasserommet som et miljø jeg blomstrer i. Studier på nett gir meg mye bedre vilkår.

- Hva er grunnen til at du ønsket å studere deltid?

- Ved å sette av noe tid på kveldene, og i helger, klarer jeg å gjennomføre et heltidsstudium uten å gå ned i inntekt. Man må regne på det dersom man har forpliktelser, men med deltid går regnskapet opp.

- Familien betyr mye. Under studiene er jeg tilgjengelig hjemme. Med skoleungdom og fulltidsjobber er jeg avhengelig av en fleksibilitet jeg ikke får dersom jeg må studere utomhus.

- Hva synes du er de største fordelene ved et deltidsstudium?

- Å kunne fordele pensum over tid. Slik kan jeg bedre reflektere over oppgaver. Jeg er en type som må se helhetlig før jeg gjennomfører, og det tar tid å se sammenhenger og stille de riktige spørsmålene. Mer tid gir meg et bedre læringstrykk.

- Nettstudier krever spesiell disiplin. Man må virkelig ha vilje til å gjennomføre hva man har påbegynt. Det er ikke alltid lystbetont, men når du kommer i flyt fyker tiden av sted og man får gjort mye.

- Kan kombinere studier med jobb og familieliv

Kari-Anne Undlien (44) studerer grafisk design. Hun valgte nettstudier på grunn av fleksibiliteten:

- Jeg valgte å studere på nett fordi jeg er avhengig av å kunne kombinere studier med jobb. Nettstudier er en fleksibel løsning. For meg er den største fordelen med deltidstudium først og fremst at man kan kombinere studier med jobb og familieliv. Jeg opplever det som en stor fordel å dra studieforløpet ut i tid, og dermed la kunnskapen modnes over en lengre periode.

Jeg opplever det også som en stor fordel å dra studieforløpet ut i tid i forhold til å la kunnskapen modnes over lengre periode.Kari-Anne Undlien

- Å studere på Noroff Nettstudier betyr morsomme og varierte oppgaver. Det første året skal man gjennom et stort spenn av temaer som en grafisk designer kommer borti i yrkeslivet, dette betyr en bratt læringskurve noe som kan være frustrerende til tider. Men samtidig er dette en forberedelse på hva man vil møte av forskjellige utfordringer innen bransjen som kan være både hektisk og krevende, noe som krever en løsningsorientert holdning til oppdrag og oppdragsgivere.

- Hvordan vurderer du veilederne på Noroff Nettstudier?

- På nettstudiet har vi en hovedansvarlig veileder, som er en fast person som vi forholder oss til når det gjelder praktiske ting i studiesammenheng. Denne personen svarer raskt på henvendelser, eller gir tilbakemelding om hun eventuelt må sjekke ut ting som vil kunne ta litt tid. På studentforumet er det en fagperson tilgjengelig på dagtid som hjelper til med oppgaver og faglige spørsmål. Her også får man rask respons på sine spørsmål og det er helt åpenbart at denne personen er dedikert for oss nettstudenter.

- Hva er planene dine når studiet er ferdig?

- Tanken er å bruke kunnskap og ferdigheter til å gjøre grafiske småjobber som en liten tilleggsnæring til den vanlige jobben min. Men det kan også kanskje hende at jeg tar ett studieår til, hvis jeg føler for det når den tiden kommer.

Nettstudier tilgjengelig på deltid

Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top