Jenny (28) er utdannet kriminolog, men ville forstå mer om kriminell aktivitet på dark web, hacking av infrastruktur og problemstillinger knyttet til personvern.

Kriminologer forsker på kriminalitet og avvik, og i en samtid der internett og teknologi spiller en så sentral rolle som det gjør, håper jeg at den kombinerte utdanningen vil gjøre meg bedre i stand til å på best mulig måte kunne forstå og analysere kriminalitetsbildet på nett, sier Jenny Skouen (28).

Hun har fra før en mastergrad i kriminologi, men valgte å gå videre med en toårig utdanning i nettverk og IT-sikkerhet hos Noroff Nettstudier.

Jeg får en unik fagkombinasjon med både samfunnsanalyse og IT-kompetanse. Jenny Skouen

Jeg har fått inntrykk av at kompetanse på IT-sikkerhet vil være ettertraktet i mange år fremover, så da tenkte jeg at jeg får prøve å møte den etterspørselen og forhåpentligvis opparbeide meg en unik fagkombinasjon med både samfunnsanalyse og IT-kompetanse.

28-åringen valgte nettstudier, fordi hun fra før har full jobb, og studiene lot seg kombinere med hverdagen hun allerede har. Hun startet opp på studiet i mars, og er derfor en relativt fersk nettstudent.

Før jeg startet var jeg litt redd for at jeg hadde tatt meg vann over hodet, men etter å ha gjort meg kjent med studieplattformen, hvordan de forskjellige modulene er bygd opp og så videre, så har jeg tro på at dette kommer til å bli veldig spennende, rett og slett.

Tett oppfølging

Jenny er positivt overrasket over overgangen fra sin tidligere universitetsutdanning til nettstudier.

Mens jeg studerte ved universitetet hadde jeg en følelse av at studentene i stor grad var overlatt til seg selv. Det er lite obligatorisk undervisning, og en må navigere og finne ut av mye på egenhånd. Man må stå ansvarlig for å ha den strukturen som skal til for å komme gjennom det som trengs før eksamen, men også maksimere utbyttet av det stoffet man skal lære.

Hun fortsetter:

Her tenker jeg at kravene til studentenes egeninnsats er noe av det samme på Noroff, også som nettstudent kan man jo være litt isolert og overlatt til seg selv med å finne ut hvordan ting fungerer. Samtidig er jeg veldig positivt overrasket over informasjonsflyten, den pedagogiske oppbygningen av modulene, og hvordan det legges opp til at det skal være enkelt å kontakte forelesere og andre ved Noroff. Dette gjør at jeg på mange måter føler at oppfølgingen er tettere enn den har vært ved universitetet, og det har gjort at jeg er mye roligere på at dette skal gå bra, til tross for at jeg er helt fersk i faget og kanskje vil ha noen andre utfordringer med å sette meg inn i alt sammen.

Håper CV-en skiller seg ut i mengden

Studieløpet hos Noroff virker som det er veldig pedagogisk lagt opp, fleksiblet og ikke minst faglig oppdatert. Jeg liker at studentene oppfordres til å søke kunnskap i tillegg til det obligatoriske studiematerialet, og det er forfriskende etter fem år i akademia at det er så mange praktiske oppgaver i tillegg til det teoretiske.

Noroff Nettstudier har oppstart fire ganger i året.
Les også: Slik fungerer nettstudier

Jeg håper at den aktive innsatsen jeg legger ned i videre karriere og det beviset på arbeidskapasitet og struktur som dette er, vil gjøre at CV-en min skiller seg ut i mengden. Samtidig tror jeg at nettstudier krever det lille ekstra initiativet og selvdisiplinen fra studentene, og at dette er noe man må være bevisst og ærlig på, sier 28-åringen.

Ifølge Jenny kan det være fint å spørre seg selv om man er motivert og strukturert nok til faktisk å sette av den tiden og den arbeidsinnsatsen som trengs?

Dersom svaret er ja, tenker jeg at nettstudier er det perfekte supplement for dem som ønsker mer kompetanse, men som ikke har mulighet til å være på campus, avslutter hun.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top