Som grafisk design-student er praksis gull verdt. Nettstudier gir deg en fleksibilitet som åpner opp for uante muligheter, sier 32-åringen. 

Praksisplassen er noe av det gøyeste og lureste jeg har gjort, spesielt fordi jeg var usikker på om jeg passet inn i designbyråer eller om jeg likte best å jobbe frilans, og ikke minst om jeg var klar for det. Nå vet jeg at jeg er det, sier sier Anita Marie Myrvang (32).

32-åringen studerer grafisk designNoroff Nettstudier. Hun befinner seg i Oxford når vi snakker med henne. Hun har allerede vært i praksis i en måned hos designbyrået Torpedo.

Så langt har jeg fått jobbet med noen veldig store kunder. Adobe er drømmekunden og arbeidsplassen min, og kanskje det største for meg å få lov til å jobbe med, forteller hun engasjert.

«"

Studentarbeid. Foto: Skjermdump

«Once in a lifetime opportunity»

Fra før er Anita Marie «selvlært» grafisk designer og webdesigner, og begynte på studiet hos Noroff ettersom det har vært en stor hobby i 15 år.

Hun kom raskt frem til at det passer henne best å leve et mest mulig fleksibelt liv. Hun søkte derfor nettstudier. 

Når jeg søkte studiet solgte jeg mesteparten av eiendelene mine og flyttet inn i en liten, ferdigmøblert leilighet i Stavanger for å kunne gå dit vinden blåser - dette var tross alt en «once in a lifetime opportunity», ettersom jeg kunne jobbe fra hvor som helst som nettstudent.

Vinden blåste kort fortalt mot England.

Det var veldig enkelt å flytte dit midt i studiet. Jeg hadde aldri fått opplevd denne praksisplassen om jeg ikke hadde hatt fleksibiliteten og benyttet meg 100 prosent av den.

Hun mener at det å være nettstudent er akkurat hva man gjør det til selv.

Jeg kan enten gjøre at absolutt minimum, eller dypdykke skikkelig i emner ved å besøke kunstmuséer og designkonferanser, og bruke internett og biblioteket for alt det er verdt. Jeg innrømmer gladelig at jeg har gjort en blanding av dette, for man er tross alt ikke nødvendigvis en 100% maskin hver eneste dag eller uke. Men nettopp dette er årsaken til at det fungerer så godt for meg.

«"

Ny dimensjon til arbeidet mitt

Anita Marie har fått god innsikt i hvordan de ulike teamene hos Torpedo jobber. 

– Det har vært veldig spennende å få se hele prosesser fra brief til ferdig produkt, å få delta i disse prosessene. Å jobbe med brief, brainstorming og pitching er også veldig annerledes og spennende i kreativt byrå enn når jeg har frilanset, sier hun. 

– Du kan også gjerne få med at det å være med på motion-teamet hos Torpedo gjorde at jeg bestemte meg for å søke på årsstudium i 3D design og animasjon, smiler hun. 

Dette må vi nesten få høre mer om. 

3D-illustrasjoner er en av de største designtrendene i 2020, og jeg synes det er skikkelig plagsomt hvis jeg ikke kan henge med. Det er også nyttig å kunne for å kunne jobbe med stadig flere apper og produkter i framtiden, sier hun engasjert. 

Dette gir en helt ny dimensjon til arbeidet mitt. Jeg har selvfølgelig snakket med samtlige i bransjen for å forsikre meg om at dette er noe jeg faktisk kan bruke, og svaret har vært enstemmig «ja».

– Vil du høre noe surrealistisk? utbryter hun.

For to uker siden fikk jeg være med å lage pitch for en kampanje for selskapet bak programvaren jeg skal bruke på 3D-studiet, Autodesk Maya!

«"

En helt ny verden

Nå har en helt ny verden åpnet seg for meg som illustratør fordi jeg var helt nødt til å lære det skikkelig på Noroff. Anita Marie Myrvang

Forskjellen på å være selvlært og det å være student er at man ikke kan velge hva som er viktig å fokusere på, ifølge 32-åringen.

Og godt er det, for jeg kan utrolig mye viktig nå som jeg sikkert ikke hadde hatt tålmodighet til å sette meg inn i på eget initiativ.

Før studiet var jeg for eksempel allergisk mot Adobe Illustrator, og unngikk det så godt jeg kunne. Nå har en helt ny verden åpnet seg for meg som illustratør fordi jeg var helt nødt til å lære det skikkelig på Noroff.

Hun mener fleksibiliteten i studiet har gitt henne uante muligheter.

Jeg endte opp med praksisplass i Oxford, hvor jeg får prøve meg på å jobbe med Adobe som kunde, hvem vet hvor du ender opp?, avslutter hun.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top