I 2018 startet Jakob (25) tegne- og søknadstjenesten Tegnebua, og behovet for mer kompetanse meldte seg raskt.

Å være gründer har gjort at jeg har måtte ofre mye fritid. Det er ikke bare å tegne og søke i prosjektene, men det er befaring med kunder, budsjetter, lønn, ansettelser, personalansvar, markedsføring og nettsider som skal levere. Da jeg bestemte meg for å bli nettstudent i tillegg var jeg innstilt på å sette det sosiale livet til side i en ettårs periode, men så ille har det heldigvis ikke blitt, smiler Jakob Kjetilson Bjøndal (25).

Han startet på teknisk design med DAKNoroff Nettstudier i januar i fjor, og har absolutt ikke angret.

I dag skaper markedsføringen av prosjektene til bedriften min økt mengde leads og høyere omsetning, mye på grunn av 3D-visualiseringen jeg har lært gjennom studiet i teknisk design med DAK, sier 25-åringen.

Foto: Privat

Studiehverdagen

Studiehverdagen min hos Noroff er kanskje ikke som alle andre sin. Jakob Kjetilson Bjøndal

Studiehverdagen min hos Noroff er kanskje ikke som alle andre sin. Det har blitt mye helgearbeid og sene kvelder.

Hver andre uke har studentene ved teknisk design med DAK en obligatorisk innlevering som baserer seg på de siste ukenes pensum og oppgaver.

Det er en veldig ryddig struktur i studiet, enkelt å holde oversikt over det man må gjennom, og det er dette som har latt det gjøre med kombinasjonen start-up bedrift og utdanning.

Han fortsetter:

Faglærerne har imponert meg stort. Til å starte med synes jeg det virket klønete å dele ut oppgaver over mail og forumer, men da jeg så lærernes raske og utfyllende svar ble stressballen lagt på hyllen. De svarer på spørsmål senest neste arbeidsdag, og svarer like seriøst på alle typer spørsmål, sier han.

Det mest utfordrende har for 25-åringen vært å ha disiplin til å sitte de timene som trengs.

Det er fort gjort å ende opp med å stange hodet i veggen når man sitter fast med oppgaver, og det verste er vel når programmer ikke fungerer slik man ønsker. Da kan jeg miste hodet og svartmale det meste i noen timer, men det løsner alltid ved å knote lenge nok.

Gründertype

Pappaen til Jakob har tegnet og søkt på boligprosjekter i over 20 år. Sønnen har alltid fulgt nøye med, og etter hvert lært seg tegneprogrammene.

Etter at jeg var ferdig med en bachelorgrad i markedsføring og hadde jobbet noen år, ble jeg og far enige om å satse alt og prøve oss på egenhånd. Han har alltid vært en gründertype, og dette har åpenbart smittet over på meg- så da kjørte vi på med Tegnebua.

Jeg sitter med mye sterke kort på hånda om jeg eventuelt skal ut på jobbjakt i fremtiden. Jakob Kjetilson Bjøndal

Jakob innså fort at han ikke var tilfreds med tegneprosessen sin. Arbeidet tok for lang tid og presentasjonen av prosjektene var ikke så profesjonelle som jeg ønsket.

Jeg søkte meg frem til nettstudiet i teknisk design med DAK. I studieplanen så jeg at man lærer flere anerkjente tegneprogrammer, og at man jobber mye med 3D-visualisering, altså spot on etter mine behov.

Å fullføre et fulltidsstudium, ved siden av å overleve som gründerbedrift, har ifølge Jakob vært knalltøft, men bidratt til å strukturere arbeidsmetoder og arbeidsdagene godt og effektivt.

Nå som studiet straks er ferdig er mine personlige læremål oppnådd, og jeg har innsett at de nye arbeidsverktøyene og ferdighetene jeg har tilegnet meg gjennom studiet har ført til økt omsetning og nye muligheter for bedriften min. I tillegg sitter jeg med mye sterke kort på hånda om jeg eventuelt skal ut på jobbjakt i fremtiden.


Relaterte studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top