Håvard valgte å bli nettstudent, etter ti år i arbeidslivet. Samtidig har han drevet eget plateselskap, reist og vært på studiebesøk hos Facebook og Google. 

I et lite firma som Sailor Music, hvor vi bare er to ansatte, er jeg vant til å måtte fylle alle roller. Musikk konsumeres som kjent mest digitalt på plattformer som Spotify, Apple Music, med mer, og digital markedsføring er en stor del av jobben i et plateselskap for at noen skal lytte til akkurat din artist. Jeg følte dermed at det ble relevant å studere digital markedsføring for å få et lite forsprang på konkurrentene. Og det vil jeg si har vært et veldig smart valg, sier Håvard Bakken (36).

36-åringen valgte nettstudier, for å få kabalen til å gå opp.

Vi holdt på å starte opp i Polen, og jeg var nødt til å kombinere studier med jobb og reising. Nettstudier var perfekt, siden jeg ikke var i Norge, sier han.

I desember er han ferdig med det ettårige studiet i digital markedsføring på Noroff Nettstudier.

Jeg har hatt muligheten til å ta med meg studiene hvor som helst, og har studert både fra Polen, Malta, Kypros og England i løpet av året, smiler han.

Ingen typiske studieuker

Hvordan har det gått å kombinere nettstudier og eget firma?

Det har gått veldig fint. Det er utrolig mye av det jeg har lært fra studiene som har vært nyttig i forhold til jobben, sier Håvard.

Han fortsetter:

Ingen uke har vært det man kan kalle for typisk. Noen uker har jeg vært nødt til å ta skippertak og sitte natt og dag i helgen for å klare å levere innleveringene innen fristen. Andre uker har jeg hatt mer tid til å jobbe jevnt med studiene hver dag, sier han ærlig.

I starten av studiet var det en del definisjoner, regler, ord og uttrykk som måtte skjønnes, ifølge Håvard.

Gamle matematikkunnskaper måtte børstes støv av, og HTML koding måtte læres på rekordtid. Starten var definitivt tøffest, og etter hvert ble det mer gøy når man skjønner hva man snakker om og man jobber med en praktisk tilnærming.

Studietur til Dublin

I fjor reiste studentene i digital markedsføring til Dublin på studietur. Dit ble også nettstudentene invitert.

Jeg er utrolig glad for at jeg fikk være med på Dublin-turen sammen med de andre studentene. Selv om jeg har gjort mye spennende i livet var det fremdeles litt kribling i magen da vi gikk inn dørene hos Google og Facebook, for å få vite litt om deres «hemmelige verden». Og ja, de har iskremmaskiner og smågodt i hver etasje, og alt er gratis.

Ifølge 36-åringen var det veldig hyggelig å få et ansikt på de andre han studerer sammen med på nett.

Det er ekte mennesker, med spennende og varierte bakgrunner. Jeg møtte også de fra nettstudiet som jeg senere samarbeidet med på noen gruppeoppgaver. Jeg vil også trekke frem en av lærerne ved studiet, Ida Serneberg. Hun er en fantastisk kilde til inspirasjon og kunnskap under hele reisen.

Ikke den eneste «gamlingen» hos Noroff

Man blir aldri for gammel til å lære noe nytt. Jeg gikk tilbake til skolebenken etter ti år i arbeid, og det viste seg at jeg langt ifra er den eneste «gamlingen» hos Noroff, ler han.

Hvor veien går videre blir spennende å se.

I første omgang lar studiet meg utføre oppgaver jeg ellers måtte ha leid inn andre til å gjøre. Jeg har også litt hemmelige planer for fremtiden.

Hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Ikke drit deg ut første uken med å ikke levere inn første oppgave innen fristen. Litt flaut å stryke på en oppgave hvor man skal ta en printscreen, lagre som PDF og skrive riktig filnavn, og levere inn. Den første uken var jeg veldig opptatt med jobb, så jeg tenkte «det skjer sikkert ikke noe viktig i uke én», men det gjorde det jo. Ellers, prøv å jobb litt hver dag, for det er ikke alltid like gøy å sitte hele natt til mandag med innleveringen, avslutter han.

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top