3d design og animasjon, vegard soltveit

Å studere deltid på nett fungerer veldig bra for meg, sier Vegard. Han har fast jobb, men klarte ikke legge bort drømmen om å jobbe med 3D.

Grunnen til at jeg ble student igjen handler i hovedsak om selvrealisering. Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med 3D visualisering og animasjon, sier Vegard Soltveit (31). 

Han studerer i dag 3D design og animasjon deltid på Noroff Nettstudier, mens han jobber fulltid som mekanisk ingeniør.

Noen av de jeg kjenner skjønner ikke helt hvorfor jeg velger å studere igjen, jeg har jo allerede en relativt god jobb og utdanning, smiler 31-åringen. 

Helt siden jeg så den første Toy Story-filmen på kino i 1996 har jeg hatt en liten drøm om en gang å kunne jobbe med det 3D på heltid. Jeg har lyst til å videreutvikle ferdighetene mine innen ved å lære å bruke nye programmer og utforske den «kunstneriske» siden faget har å tilby. 

Jeg har fremdeles mange år igjen i arbeidslivet, så da er det fint å ha flere bein å stå på. Vegard Soltveit

Han forsetter:

Dette studiet gir meg mulighet til å teste ut denne drømmen. I tillegg har jeg fremdeles mange år igjen i arbeidslivet, da er det fint å ha flere bein å stå på.

Fornøyd med nettstudier

Å kombinere fulltidsjobb og deltidsstudier på nett betyr at arbeidsuken blir ekstra lang. Vegard mener at måten nettstudiene er lagt opp på fungerer bra for han.

Å studere deltid på nett fungerer veldig bra for meg og gir akkurat nok frihet til å kunne planlegge løpet sånn som jeg ønsker. Jevnlige innleveringer passer meg bra og gir meg nok press til at jeg hele tiden må prioritere studiet. Oppgavene er bra strukturert, med passe mengde nytt stoff i hver leksjon, og vi får stor frihet til å modellere akkurat slik vi vil, sier 31-åringen.

Det skal sies at det stilles store krav til selvstendig jobbing, dersom man skal få noe ut av dette studiet, men det gjør meg ingen ting. Om det skulle dukke opp problemer, er lærerne som regel alltid raskt tilgjengelige i forumene for å assistere.

Vegard forteller at han vurderte 3D-studier på Noroff tilbake i 2008, men bestemte seg for å ta ingeniørstudier i stedet.

Gjennom ingeniør-jobben har jeg fått jobbe masse med 3D CAD-programmer i forbindelse med å lage produksjonsunderlag for diverse utstyr i oljeindustrien. Dette gjorde nok starten på studiet noe lettere, siden jeg er vant til å jobbe i tre dimensjoner. Men det skal sies at den "polygon-baserte" modelleringen vi lærer gjennom studiet har en helt annen tilnærming til 3D enn jeg er vant til fra ingeniør-verden.

Ønsker å drive med 3D på fulltid

Programvarene vi lærer å bruke er akkurat de samme som brukes av profesjonelle i bransjen, noe jeg synes er veldig bra.

– Hvor ser du deg selv om fem år?

Programvarene vi lærer å bruke er akkurat de samme som brukes av profesjonelle i bransjen, noe jeg synes er veldig bra. Vegard Soltveit

Ideelt sett så jobber jeg fulltid med 3D. Hvis ikke det er mulig, håper jeg i hvert fall på at jeg kan ta freelance-oppdrag ved siden av ingeniørjobben, eller at jeg får mulighet til å drive med visualisering av produkter jeg er med på å utvikle som ingeniør. Jeg kunne også tenke meg og kanskje starte for meg selv, så sant jeg finner et marked som går an å satse på.

– Har du noen tips til nye nettstudenter?

Start tidlig med få oversikt over omfanget av hver leksjon, slik at du er sikker på å rekke innleveringsfristen. Lag en plan, og følg den. Dersom jeg ikke hadde satt tidsbegrensninger på tingene jeg lager, hadde jeg sannsynligvis aldri rukket fristene, ettersom jeg hele tiden har lyst til å gjøre forbedringer/endringer.

Han avslutter:

Bruk forumene. Som regel når jeg lurer på noe, så har noen andre lurt på akkurat det samme før, så veldig ofte får jeg svar på den måten. Det er også viktig å ikke være redd for å stille spørsmål selv.

 

Se Vegard sin portofolio-video her: 


Relaterte studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top