Studiet har bra lærere, som kommer med gode og konstruktive tilbakemeldinger, sier Morten T. Farstad.

Morten T. Farstad (46) ble nettopp ferdig teknisk design med DAK 2D/3DNoroff Nettstudier.

Han gikk ut med toppkarakter.

– Det har jo kostet noen timer med arbeid, men det er absolutt verdt det. Det er selvfølgelig gøy å kunne lande en slik karakter, smiler Morten.

Teknisk design med DAK 2D/3D er en praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor studentene lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

– Det er mulighetene innenfor de forskjellige programmene, og utfordringene i faget som gjør teknisk tegning og design til et spennende fagfelt, sier han.

– Teknisk design med DAK 2D/3D kan være et krevende studium, men det er også spennende og interessant.

– Det er også spennende at man aldri blir utlært, ettersom man har store muligheter til å fordype seg innen for flere programmer og fagområder.

– Hva liker du best å jobbe med på fagområdet?

– Mest av alt liker jeg å jobbe med Inventor, ettersom jeg har mekanisk bakgrunn. Etterhvert som jeg fikk jobbet en del med Revit, og fikk litt arbeidsflyt og forståelse, ble dette en god andreplass, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen…

– Viktig å være strukturert

Morten sier at nettstudier fungerte bra.

– Man lærer mye på kort tid, og det krever nok en del selvdisiplin å gjennomføre nettstudier, slik jeg har gjort. Samtidig har man jo også mulighet til å disponere tiden på egenhånd. For meg fungerte dette bra, sier han.

– Det er viktig å være strukturert og gjennomføre oppgaver i studieløpet, slik at man ikke mister tråden i oppgavene, da disse ofte bygger på hverandre.

– Som nettstudent får man oppfølging av både lærere og medstudenter. Dette gir god forståelse for faget generelt. Studiet har bra lærere, som kommer med gode og konstruktive tilbakemeldinger, forteller Morten.

– Fikk du noe kontakt med dine medstudenter?

– Vi hadde et fellesprosjekt hvor flere nettstudenter jobbet sammen. Dette var et spennende og lærerikt prosjekt, som ga litt kontakt med medstudenter.

I eksamensperioden jobbet Morten i praksis med en ekstern bedrift.

– Det var spennende og lærerikt å jobbe med en ekstern bedrift. Det er absolutt å anbefale dersom man har mulighet til det, sier han.

– Har du noen andre råd til nye nettstudenter?

– Man må være strukturert fra dag én. Det er også viktig å ha på plass datamaskin og skjermer så fort som mulig, slik at man ikke blir hengende etter.

– Å ta noen pauser og koble litt av innimellom er også fornuftig, sier Morten.

Besøk hans LinkedIn-profil her.

Slik studerer du på nett

 

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top