– Jeg liker at jeg kan være kreativ, sier den tidligere nettstudenten.

Martine Lindefjell Johnsen (24) er tidligere student på teknisk design med DAK 2D/3DNoroff Nettstudier. Nå jobber hun på HTH i Kristiansand og designer drømmekjøkken.

– Jeg syntes det er kjempegøy å jobbe som kjøkkendesigner. Jeg liker at jeg kan være kreativ, sier Martine.

– Å tegne på PC er noe jeg er veldig glad i. Jobben min er veldig variert og det er ingen dager som er like.

Etter å ha studert til interiørarkitekt startet Martine på det ettårige studiet teknisk design med DAK 2D/3D. Her lærer studentene dataassistert konstruksjon, og jobber blant annet med å visualisere bygninger og konstruksjoner.

Jeg syntes det er kjempegøy å jobbe som kjøkkendesigner.Martine Lindefjell Johnsen

– Tegneprogrammet vi bruker her på HTH er ganske enkelt i forhold til programvaren vi lærte på Noroff, sier Martine, og trekker frem Revit som eksempel.

– Jeg tror jeg lærte tegneprogrammet raskere fordi jeg allerede kunne Revit og ArchiCAD fra utdanningen.

– Hvordan er en vanlig arbeidsdag på HTH?

– Det er veldig variert fordi jeg har mange forskjellige oppgaver. Noen dager jobber jeg bare med kjøkkendesign og andre dager har jeg bare oppfølging av kunder.

– Jeg liker variasjonen veldig godt. Tiden på jobb går veldig fort, sier hun.

Artikkelen fortsetter...

På kontoret: Martine liker å ha varierte oppgaver i hverdagen. Foto: Oskar Paulsrud.

– Nettstudier var helt topp!

– Hvorfor valgte du å studere teknisk design med DAK?

– Jeg følte at jeg ikke kunne teknisk design så godt som jeg hadde ønsket. Det er jo en vanskelig bransje å komme inn i, så da ønsket jeg flere bein å stå på og lære enda mer om det.

– Jeg syntes det er bra å kunne programmene vi lærte på Noroff og skrive på CV-en at jeg faktisk behersker dem.

Martine sier at studiet forberedte henne godt til arbeidshverdagen:

– Som nettstudent jobbet jeg selvstendig og styrte min egen hverdag. Det syntes jeg var veldig greit. Man må være strukturert for å få ting gjort.

– Det hjalp også veldig at jeg måtte planlegge min egen timeplan. Vi hadde innleveringer annenhver uke og da visste jeg at jeg hadde en frist å forholde meg til.

Som nettstudent jobbet jeg selvstendig og styrte min egen hverdag.Martine Lindefjell Johnsen

De fleste av Noroffs studieløp kan gjennomføres online. Ved å studere på nett kan du tilpasse utdanningen til din hverdag. Du får tett oppfølging av veileder, videoleksjoner og tilpasset faglig veiledning.

– Jeg syntes nettstudier var helt topp! Det var så fleksibelt å studere på denne måten, sier Martine, og trekker særlig frem videoleksjonene:

– Videoleksjonene fungerte veldig greit. Da vi lærte eksempelvis AutoCAD kunne jeg sitte med programvaren samtidig som videoleksjonene, og bare pause videoen når jeg ønsket det. Slik kunne jeg gjøre det samme som foreleseren gjorde, og så kunne jeg fortsette å se videre.

Praksis hos arkitektfirma

– Jeg hadde en bekjent som hadde studert på Noroff. Hun var veldig fornøyd. At jeg kunne ta det på nettstudier var også en viktig faktor.

– Da jeg søkte var om studieplass jeg veldig usikker på hvor jeg og samboeren min kom til å flytte. Derfor tenkte jeg at nettstudier var et godt valg, for da kan jeg studere hvor jeg vil. Jeg syntes det er veldig greit å ha den fleksibiliteten og styre ting i mitt eget tempo, sier hun.

– Det var veldig lærerikt at avsluttende eksamen var en praksisperiode i samarbeid med et arkitektfirma. Jeg kunne nesten hatt eksamen dobbelt så lenge, for det var veldig lærerikt og gøy å ha eksamen. Det var ikke noe stress, sier Martine. 


Relaterte studier

Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top