– Det er nok mer en livsstil enn en ni til fire-jobb, sier Mie Louise Christensen Repål.

Mie Louise Christensen Repål (27) jobber freelance som skuespillerkoordinator, for tiden i NRK Drama. Parallelt studerte hun grafisk designNoroff Nettstudier.

– Grafisk design var noe jeg hadde gått og tenkt på i lang tid. Jeg elsker å jobbe med prosjekter der jeg skaper noe, sier hun.

– Hvordan er jobben din som skuespillerkoordinator?

– Som skuespillerkoordinator fungerer jeg som bindeleddet mellom oss i produksjonen og skuespillere. Jeg jobber tett med kommunikasjonen mellom skuespillere, regi, produsent, produksjonsleder og innspillingsleder. Kort fortalt, hvis noen i produksjonen ønsker å snakke med skuespillerne, så går det hovedsakelig gjennom meg, smiler hun.

Jeg elsker å jobbe med prosjekter der jeg skaper noe.Mie Louise Christensen Repål

– Jobben kan være veldig hektisk, og det er viktig å holde tungen rett i munnen for ikke å gjøre feil. Det er nok mer en livsstil enn en ni til fire-jobb. Men man får et utrolig godt samhold med de man jobber med. Ingen prosjekter er like, og det er blant annet det som gjør det spennende.

– Hvilken produksjon jobber du for tiden med?

– Akkurat nå jobber jeg på Heimebane, som er en ny dramaserie for NRK. Den handler om Helena Mikkelsen, spilt av Ane Dahl Torp, som blir hovedtrener for et herrelag i eliteserien. Store deler av serien spilles inn i Ulsteinvik. Resten blir spilt inn i Oslo, enten på location eller i studio. Andre skuespillere i serien er John Carew, Bjarte Hjelmeland og Morten Svartveit.

– Over nyttår skal jeg i gang med en ny TV-serie for TV 2 som skal gå høsten 2018.

Artikkelen fortsetter...

Heimebane: Ny dramaserie for NRK. Foto: Julia Marie Nagelstad, NRK

– Står overfor et skifte

– Hvordan er dagene når dere er ute på produksjoner?

– Når vi er ute på reise i forbindelse med opptak blir det fort lange dager. Vi jobber mellom ni og 11 timer. Dagene går stort sett ut på å forberede neste produksjonsdag. Nå som vi er på opptak i Ulsteinvik får vi også litt tid til utflukter. Det er så fantastisk natur her oppe at vi som regel fyller opp søndagene med ulike aktiviteter. Vi har klatret via Ferrata i Loen og surfet på Stad.

– Hva tenker du om endringene som skjer i lineær-TV?

– Jeg tror vi står overfor et skifte hvor linjær-TV blir mindre dominerende i underholdningsbildet. Streamingtjenester tar mer over, og det merker vi spesielt i underholdningsbransjen.

Jeg tror vi står overfor et skifte hvor linjær-TV blir mindre dominerende i underholdningsbildet.Mie Louise Christensen Repål

– Nordiske serier gjør det veldig bra om dagen. Jeg tror drama foreløpig er skånet fordi TV-serier og filmer er en stor andel av innholdet til både streamingtjenestene og tv-kanalene. Istedenfor å bare selge til kanaler, kan nå produksjonshus også selge direkte til streamingtjenestene, sier hun.

Mie Louise har tidligere studert filmproduksjon på Noroff Oslo. Hun valgte deretter å ta en bachelor i utlandet i Cape Town. 

– Hva husker du best fra studietiden på filmproduksjon?

– Det jeg husker best er de mange gode vennskapene jeg dannet i løpet av de tre årene, og alle de sosiale opplevelsene. Det var veldig viktige tre år! Eksamensfilmen på andreåret "Oliver & Agnes" endte med å bli nominert på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2012.

– Det var et studium hvor vi fikk lov til å feile, lære og utfolde oss kreativt. Noe det ikke er så mye rom for når man først er ute i bransjen.

 

Artikkelen fortsetter...

Studentarbeid: Mie Louise Christensen Repål

– Krever en viss selvdisiplin

– Hvorfor valgte du å bygge på med grafisk design?

– Jeg har alltid vært interessert i form og farge, og sammensetningen av disse. Da jeg studerte filmproduksjon var jeg stort sett – i tillegg til å være prosjektleder og rekvisitør – produksjonsdesinger på prosjektene. Jeg jobbet også som fotograf for et tidskrift som min far er redaktør for, sier hun.

– Jeg liker å skape. Når jeg jobber i TV-bransjen går det mye i organisering og koordinering. Jeg ønsket å ha en balanse og ikke miste evnen til å jobbe kreativt. Med tanke på hvordan ting endrer seg i bransjen gir studiet flere ben å stå på. 

Jeg tror det er viktig å være oppriktig interessert i det du skal studere.Mie Louise Christensen Repål

– Hvordan synes du det fungerte å være nettstudent?

– Jeg synes det fungerte veldig fint. Jeg kunne legge opp dagene slik jeg ville. Jeg er nok en person som fungerer best når jeg får lov til å sitte å pusle med ting alene. Jeg er ikke så god til "gruppe-pitching" og gruppearbeid. Da får kun de som roper høyest gjerne sin idé igjennom. Jeg er nok mer en som tenker og grubler.

– Jeg bruker tid på å komme frem til en idé og et resultat jeg er fornøyd med. Derfor passet nettstudier perfekt for meg. Samtidig som at jeg da også kunne hjelpe til på TV-produksjoner der det trengtes innimellom, og dermed opprettholde kontaktene mine det året jeg var studerte.

– Hva synes du om faglærerne?

– Det er veldig fine lærere som gir god konstruktiv tilbakemelding. Skoleåret var lagt opp på en sånn måte at jeg følte at jeg kom i mål med alle ting og fikk nok oppfølging til å ikke falle ut av rutiner og gjøremål. Det krever jo en viss selvdisiplin når man ikke har et klasserom å gå til.

– Jeg tror det er viktig å være oppriktig interessert i det du skal studere om du skal gå for nettstudier, sier Mie Louise.

Se video: Felix Domesticus

Eksamensfilmen til Mie Louise på AFDA i Cape Town:


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top