– Det er nok mer en livsstil enn en ni til fire-jobb, sier Mie Louise Christensen Repål.

Mie Louise Christensen Repål (27) jobber freelance som skuespillerkoordinator, for tiden i NRK Drama. Parallelt studerte hun grafisk designNoroff Nettstudier.

– Grafisk design var noe jeg hadde gått og tenkt på i lang tid. Jeg elsker å jobbe med prosjekter der jeg skaper noe, sier hun.

– Hvordan er jobben din som skuespillerkoordinator?

– Som skuespillerkoordinator fungerer jeg som bindeleddet mellom oss i produksjonen og skuespillere. Jeg jobber tett med kommunikasjonen mellom skuespillere, regi, produsent, produksjonsleder og innspillingsleder. Kort fortalt, hvis noen i produksjonen ønsker å snakke med skuespillerne, så går det hovedsakelig gjennom meg, smiler hun.

Jeg elsker å jobbe med prosjekter der jeg skaper noe.Mie Louise Christensen Repål

– Jobben kan være veldig hektisk, og det er viktig å holde tungen rett i munnen for ikke å gjøre feil. Det er nok mer en livsstil enn en ni til fire-jobb. Men man får et utrolig godt samhold med de man jobber med. Ingen prosjekter er like, og det er blant annet det som gjør det spennende.

– Hvilken produksjon jobber du for tiden med?

– Akkurat nå jobber jeg på Heimebane, som er en ny dramaserie for NRK. Den handler om Helena Mikkelsen, spilt av Ane Dahl Torp, som blir hovedtrener for et herrelag i eliteserien. Store deler av serien spilles inn i Ulsteinvik. Resten blir spilt inn i Oslo, enten på location eller i studio. Andre skuespillere i serien er John Carew, Bjarte Hjelmeland og Morten Svartveit.

– Over nyttår skal jeg i gang med en ny TV-serie for TV 2 som skal gå høsten 2018.

Artikkelen fortsetter...

Heimebane: Ny dramaserie for NRK. Foto: Julia Marie Nagelstad, NRK

– Står overfor et skifte

– Hvordan er dagene når dere er ute på produksjoner?

– Når vi er ute på reise i forbindelse med opptak blir det fort lange dager. Vi jobber mellom ni og 11 timer. Dagene går stort sett ut på å forberede neste produksjonsdag. Nå som vi er på opptak i Ulsteinvik får vi også litt tid til utflukter. Det er så fantastisk natur her oppe at vi som regel fyller opp søndagene med ulike aktiviteter. Vi har klatret via Ferrata i Loen og surfet på Stad.

– Hva tenker du om endringene som skjer i lineær-TV?

– Jeg tror vi står overfor et skifte hvor linjær-TV blir mindre dominerende i underholdningsbildet. Streamingtjenester tar mer over, og det merker vi spesielt i underholdningsbransjen.

Jeg tror vi står overfor et skifte hvor linjær-TV blir mindre dominerende i underholdningsbildet.Mie Louise Christensen Repål

– Nordiske serier gjør det veldig bra om dagen. Jeg tror drama foreløpig er skånet fordi TV-serier og filmer er en stor andel av innholdet til både streamingtjenestene og tv-kanalene. Istedenfor å bare selge til kanaler, kan nå produksjonshus også selge direkte til streamingtjenestene, sier hun.

Mie Louise har tidligere studert filmproduksjon på Noroff Oslo. Hun valgte deretter å ta en bachelor i utlandet i Cape Town. 

– Hva husker du best fra studietiden på filmproduksjon?

– Det jeg husker best er de mange gode vennskapene jeg dannet i løpet av de tre årene, og alle de sosiale opplevelsene. Det var veldig viktige tre år! Eksamensfilmen på andreåret "Oliver & Agnes" endte med å bli nominert på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2012.

– Det var et studium hvor vi fikk lov til å feile, lære og utfolde oss kreativt. Noe det ikke er så mye rom for når man først er ute i bransjen.

 

Artikkelen fortsetter...

Studentarbeid: Mie Louise Christensen Repål

– Krever en viss selvdisiplin

– Hvorfor valgte du å bygge på med grafisk design?

– Jeg har alltid vært interessert i form og farge, og sammensetningen av disse. Da jeg studerte filmproduksjon var jeg stort sett – i tillegg til å være prosjektleder og rekvisitør – produksjonsdesinger på prosjektene. Jeg jobbet også som fotograf for et tidskrift som min far er redaktør for, sier hun.

– Jeg liker å skape. Når jeg jobber i TV-bransjen går det mye i organisering og koordinering. Jeg ønsket å ha en balanse og ikke miste evnen til å jobbe kreativt. Med tanke på hvordan ting endrer seg i bransjen gir studiet flere ben å stå på. 

Jeg tror det er viktig å være oppriktig interessert i det du skal studere.Mie Louise Christensen Repål

– Hvordan synes du det fungerte å være nettstudent?

– Jeg synes det fungerte veldig fint. Jeg kunne legge opp dagene slik jeg ville. Jeg er nok en person som fungerer best når jeg får lov til å sitte å pusle med ting alene. Jeg er ikke så god til "gruppe-pitching" og gruppearbeid. Da får kun de som roper høyest gjerne sin idé igjennom. Jeg er nok mer en som tenker og grubler.

– Jeg bruker tid på å komme frem til en idé og et resultat jeg er fornøyd med. Derfor passet nettstudier perfekt for meg. Samtidig som at jeg da også kunne hjelpe til på TV-produksjoner der det trengtes innimellom, og dermed opprettholde kontaktene mine det året jeg var studerte.

– Hva synes du om faglærerne?

– Det er veldig fine lærere som gir god konstruktiv tilbakemelding. Skoleåret var lagt opp på en sånn måte at jeg følte at jeg kom i mål med alle ting og fikk nok oppfølging til å ikke falle ut av rutiner og gjøremål. Det krever jo en viss selvdisiplin når man ikke har et klasserom å gå til.

– Jeg tror det er viktig å være oppriktig interessert i det du skal studere om du skal gå for nettstudier, sier Mie Louise.

Se video: Felix Domesticus

Eksamensfilmen til Mie Louise på AFDA i Cape Town:


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du jobber kreativt med visuell kommunikasjon. Studiet passer for digitale hoder som vil jobbe med strategisk design, illustrasjon, foto, web og motion design.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Ønsker du å bli filmskaper? Dette studiet passer for deg som vil jobbe med film- og TV-produksjon. Du får fordype deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo og Bergen
  Ikke tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Top