Michelle Ullestad har hatt en travel festivalsommer, og i 2022 kan hun bli «Årets Urørt» under P3 Gull-kåringen som går av stabelen 29. september.

­– Det har vært overveldende, men på en god måte, smiler 27-åringen fra Voss på spørsmål om hvordan festivalsommeren har vært.

– Jeg har lært skikkelig mye i løpet av denne sommeren. Jeg har jo aldri spilt på festivaler før, bortsett fra bransjefestivaler, så det er mye å finne ut på veien. Men herlighet, så kjekt det har vært, sier hun.

Det har vært overveldende, men på en god måteMichelle Ullestad

Michelle har studert lyd- og musikkproduksjon ved Noroff, og debuterte i bransjen med låten «Åpen Igjen» i 2019. Siden den gang har hun gitt ut to EP-er, og i år var navnet hennes å finne på plakaten til flere store festivaler i Norge, deriblant Øyafestivalen, Bergenfest og Stavernfestivalen.

– Det beste med å spille på festival er publikum! Men også det å tilbringe tid sammen med bandmedlemmene mine, forteller hun.

– Det var den første drømmen min

Med låten «Emilie» ble hun utnevnt som «Månedens Urørt» av P3 i januar – en utnevnelse som nå har ført til at hun er en av tre finalister til «Årets Urørt».

– Det hadde jo vært litt kult å vinne det, da. Men det viktigste og mest givende for meg når det gjelder å drive med musikk, er når jeg får meldinger av folk som relaterer eller føler seg sett av det jeg lager. Det var den første drømmen min, og den drømmer jeg fortsatt, sier Michelle.

/

Foto: Irene Ulveseth

Michelle gir ut musikk utelukkende på norsk, og beskriver selv musikken sin som en blanding mellom norsk pop, indie og rock. Hun skriver personlige og ærlige tekster, og er ikke redd for å dele.

– Jeg vet ikke om jeg har en tydelig idé om hva jeg ønsker å formidle i låtene, egentlig. Jeg skriver bare låter. Noen handler om psykisk helse, noen om kjærlighet, noen om tåpelige krangler. Jeg skriver om livet, bare, sier hun.

Tette bånd

Hold fast i alt som er positivt eller et steg nærmere der du ønsker å væreMichelle Ullestad

Den tidligere Noroff-studenten forteller at hun i løpet av studietiden knyttet tette bånd til faglærerne sine. Innimellom kontakter hun dem ennå dersom hun trenger råd eller hjelp.

– Og så fikk jeg bygget nettverk, som er utrolig viktig i denne bransjen. Mitt første band bestod av folk fra Noroff, og jeg møtte mine nærmeste venner der også, forteller hun.

Hva vil du si til andre som ønsker å satse på musikk?

– Bare gjør det. Det koster ingenting å prøve. Det som er vanskelig er å ikke gi opp når man møter motgang. Hold fast i alt som er positivt eller et steg nærmere der du ønsker å være, ta vare på de gode menneskene rundt deg, og kvitt deg med de som stjeler energi, råder Michelle, og legger til:

– Og ikke minst: lykke til!


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top