playwell, brann

Gjennom organisasjonen Playwell håper Eivind (26) å ta gaming til et nytt nivå. Nylig hadde de et spennende samarbeid med Brann.

Det som har gjort mest inntrykk på meg er foreldre som endrer synet sitt på gaming etter at de har vært på et av våre arrangementer og sett den sosiale delen av det, og hvordan barna deres blomstrer, sier Eivind Nygård (26). 

I fjor ble organisasjonen Playwell startet. De tre initiativtakerne, Eivind, Constandino Leiva og Sjur Hovi, så et samfunnsbehov de ønsket å dekke. 

Ved siden av å jobbe i Playwell studerer 26-åringen nettverk- og systemadministrasjon ved Noroff Bergen.

Playwell har blitt strålende mottatt fra kommuner, sykehus, og blant mange foreldre, som lenge har sett etter et gaming-tilbud for barna sine. Vi får tilbakemeldinger som at tilbudet vårt virkelig treffer de som trenger det mest, forteller Eivind stolt.

Playwell spesialiserer seg på gamingarrangementer og streamingtjenester. De har også åpnet dørene til Playwell Gaming Center, som skal være en sosial arena for barn og unge. Her holdes turneringer, e-sportsakademi, bursdagsfeiringer, med mer.

Barn og unge sitter mye hjemme foran skjermer og gaming blir ofte nevnt som en mulig årsak til ensomhet i dagens generasjon. Eivind Nygård


E-sport er idretten som vokser mest

Playwell har fått støttemidler fra forskningsrådets student-ordning, for måten de bidrar til å løse et stort og aktuelt samfunnsproblem.

Barn og unge sitter mye hjemme foran skjermer, og gaming blir ofte nevnt som en mulig årsak til ensomhet i dagens generasjon. Vi ønsker å møte denne problemstillingen, ved å bruke gaming som et sosialt verktøy, forteller Eivind.

I sin tale under Venstres landsmøte i 2018 tok kulturminister Trine Skei Grande opp nettopp spill og e-sport. Hun pekte på e-sport som et kulturområde hun mener det er verdt å satse mer på framover:

E-sport er den idretten som vokser mest i verden. Norsk spillbransje har et potensial som vi i Norge ikke har realisert. Og spillets pedagogiske muligheter løser utfordringer på andre sektorer, enten for elever i skolen, eller for pasienter i helsevesenet.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Fifa-turnering: Det ble nylig arrangert turnering i Playwell sine lokaler. Det var 140 påmeldte, men bare 64 plasser.


Gjennomførte Fifa-turnering sammen med Brann

Playwell hadde nylig et spennende samarbeid med fotballklubben Brann. Sammen gjennomførte de en vellykket Fifa-turnering. Der befant også Brann sin første e-sport-spiller seg, Andreas Rasmussen.

Under turneringen ble det lokket med en plass til på Branns e-sportlag til en av deltakerne. Erland Lie Bjørneberg vant turneringen, og ble deres andre e-sport-spiller

Camilla Schutz, kommersiell leder i Brann, mener Playwell virker samlende.

De har kunnskapen og kompetansen om e-sport som vi trenger å tilegne oss. Og rent formelt har Playwell vært en viktig partner for oss, for å få gjennomført Fifa-turneringen, der målet var å signere en spiller til Fifa-laget vårt. Playwell er en dyktig aktør og viktig for å samle gamere utenfor gutterommet, til en mer sosial arena.

Vi vil sammen med Brann se hvor e-sporten tar oss videre og hvordan vi kan jobbe mer sammen med Brann, sier Eivind, som også skryter av samarbeidet.

Hvorfor har dere i Brann valgt å satse så stort på e-sport?

Vi i Brann ser på e-sport som en mulighet til å lære mer og nå målgrupper vi ikke nødvendigvis klarer å nå på andre områder. Dette gjelder da spesielt unge, med en overvekt av gutter, i alderen 13-30 år. Det er også en mulighet for oss å knytte til oss nye partnere som ser verdien av å samarbeide med oss på dette området.


Viktig arena: Playwell Gaming Center er en sosial arena for barn og unge, og er allerede godt besøkt.


Kombinerer jobb og studier

Ved siden av å drive Playwell studerer Eivind nettverk- og systemadministrasjon på fulltid.

Andre halvåret har jeg hatt en kjempe-utvikling. Jeg synes det er veldig spennende. Eivind Nygård

Jeg liker studiet veldig godt. Miljøet i klassen er veldig bra. Mye av det vi lærte første halvåret kunne jeg fra før, men ønsket å dokumentere det og bygge på det jeg allerede kunne. Andre halvåret har jeg hatt en kjempeutvikling, da dette for det meste dreier seg om Linux og nettverkssturktur, med «managed switches». Jeg synes det er veldig spennende.

Han forteller at han han får god nytte for det han lærer gjennom studiet i Playwell.

Mine oppgaver er å sørge for at all teknikk virker som det skal, rette opp i feil når det eventuelt oppstår, samt velge ut utstyr før det bestilles. Det jeg har fått best bruk for fra studiet er sikring og konfigurering av nettverk. På grunn av dette kan vi med tiden sette opp dedikerte spill-servere, som ikke går utover sikkerheten på våre lokale nettverk.

Har du noen tips til nye studenter?

Ikke vær redd for å starte på studiet fra scratch, det er mye å lære der ute i praksis.


Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.

IT-studier på Noroff

Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top