Anita ble sakkyndig fagdommer i rettsak om cyberkriminalitet.

Anita Sondresen er langt over gjennomsnittet opptatt av IT-sikkerhet. Etter to år på utdanningen nettverk og IT-sikkerhet, valgte hun å gå videre på bachelor i digital etterforskning.

Parallelt med studiene har Anita jobbet for Atea:

– Atea kom på skolebesøk og jeg fortalte dem at jeg ønsket å jobbe hos dem. Jeg ble ansatt for å hjelpe dem med sikkerhetsdagen 2017, men etter tre måneder fikk jeg fortsette å jobbe deltid mens jeg begynte på bachelorgraden.

– I vår ble jeg ansatt på fulltid i sikkerhetsteamet. Der jobber jeg blant annen sammen med den tidligere læreren min Brage, sier hun.

Vi er klare til arbeid etter Noroff.Anita Sondresen

Gjennom stillingen hennes har Anita vært sakkyndig fagdommer i en rettsak som omhandlet cyberkriminalitet og ID-Tyveri.

– Det var utrolig spennende, sier hun og utdyper:

– Her fikk jeg se på nært hold hvordan de kriminelle jobber, men også hvordan de digitale etterforskerne i politiet jobber. Jeg ble imponert over at hele prosessen politiet gjør, fra åsted til rettsak, er noe vi lærer på Noroff. Det gleder meg å se at politiet jobber slik vi lærer på studiet.

– I utdanningen lærer vi å jobbe med verktøy og etterforskning, samt hvordan vi skal jobbe på et åsted. Så her fikk jeg oppleve at det vi lærer, både akademisk og hands-on, er det vi trenger for å kaste oss ut i det virkelige liv, forteller hun.

– Vi er klare til arbeid etter Noroff.

Angår alle organisasjoner

Anita ser en enorm utvikling på fagfeltet, spesielt hvordan organsisasjoner ser på IT-sikkerhet:

– Det som gjør IT-sikkerhet spennende er den konstante utviklingen. Vi må hele tiden holde oss oppdatert.

– IT-sikkerhet er er noe alle organisasjoner må ta hensyn til. De må sette seg inn i trusselbilder, allokere budsjetter, og sørge for at de har riktig kompetanse. Selskaper må vite hvilke typer informasjon de har, og hva som kan skje ved et eventuelt angrep. En ROS-analyse er alltid et godt sted å begynne om man er usikker og trenger hjelp.

IT-sikkerhet er er noe alle organisasjoner må ta hensyn til. Anita Sondresen

– Det er tydelig at vi som jobber med med IT-sikkerhet trengs fremover, sier hun.

Det siste året på bachelorgraden tar Anita via nettstudier:

– Det fungerer helt flott å studere på nett. Vi kommuniserer bra med de andre og lærerne og streamer forelesningene når vi vil.

Hun utdyper:

– Det betyr at jeg må studere på kveldene og i helgene ettersom jeg jobber fulltid. Jeg synes dette er overkommelig, siden det kun er snakk om ett år. Man må være ekstremt strukturert og fokusert på å få det til, men man klarer det man vil.

Hemmelig bacheloroppgave

Anita er nå i gang med å skrive bacheloroppgaven.

– Det er herlig men også litt vemodig å nærme seg slutten av studiene. Jeg har trivdes godt på Noroff. Jeg har lært, ledd og i noen tilfeller nesten grått av frustrasjon.

Det er ingen tvil om at IT-sikkerhet var det rette valget for meg.Anita Sondresen

– Men studievalget var perfekt. Det er ingen tvil om at IT-sikkerhet var det rette valget for meg. Det er mye arbeid på studiene, men det er en karriere som gir uante muligheter. Det viktigste av alt er at Noroff har gitt meg det helhetlige bildet og forståelsen rundt nettverk og IT-sikkerhet.

– Jeg elsker foreleserne på Noroff. De er helt unike.

– Kan du si noe om hva du skal skrive om på bacheloroppgaven?

– Nei, foreløpig er det konfidensielt, men jeg skal jobbe sammen med et stort firma med en utrolig spennende oppgave, smiler hun.


Relaterte studier

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top