Noroff skal lære studenter å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring fra august 2018.

– Vi fortsetter å lytte til industrien, Abelia, IKT-Norge, og andre viktige aktører som flagger det økende behovet for IT-studieplasser, sier administrerende direktør i Noroff, Lars Erik Torjussen.

– Norge regnes som et av de mest digitaliserte landene i verden, og vår infrastruktur er i stor grad er kontrollert av digitale systemer. Dette gjør oss sårbare for cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Vi er derfor glade for å kunne tilby en bachelor i Cyber Security allerede fra høsten av, sier han.

Både store og små selskaper opplever økende behov for IT-sikkerhetskompetanse.Lars Erik Torjussen

Antall søkere til IT øker raskere enn studieplasser

Samordna Opptak kunne i år melde en økning i søkertall til IT-fag på 21,6 prosent.

– Vi trenger flere techhoder, sier Heidi Austlid, administrerende direktør i IKT-Norge på Twitter, og viser til at det bare er 9.000 IT-studieplasser men 20.000 som ønsker å studere IT.

Også administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli, har ved flere anledninger uttrykt bekymring for at det ikke er nok IT-studieplasser i forhold til samfunnsbehovet.

Torjussen sier at Noroff - School of Technology and Digital Media kan utvide antall studieplasser ved behov.

– I tillegg til at vi lanserer denne nye utdanningen i Cyber Security, øker vi i sommer antall studieplasser på alle våre andre IT-utdanninger i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger. Cyber Security passer veldig godt inn i porteføljen vår sammen med våre bachelorgrader i digital etterforskning og Applied Data Science, sier Torjussen.

Han ser et økende behov for kompetanse innen IT-sikkerhet i Norge.

– Digital sikkerhet er nødvendig for de aller fleste bransjer og industrier. Både store og små selskaper opplever økende behov for IT-sikkerhetskompetanse. Det samme gjelder for sykehus, skoler, universiteter, departementer, forsvar, politi og etterretning, og andre offentlige instanser, sier han.

Artikkelen fortsetter...

Påtroppende professor i Cyber Security, Johan Van Niekerk. Foto: privat

– Online-aktiviteter er ikke risikofritt

Påtroppende professor Johan Van Niekerk, forklarer hvorfor Cyber Security er et viktig tema i dag:

– Mennesker integrerer i økende grad ulike aspekter av våre digitale aktiviteter inn i våre daglige liv. I dag lærer vi online, handler online, finner underholdningen vår online, navigerer ved hjelp av elektroniske ressurser, og mye mer. Dessverre er ikke disse aktivitetene risikofritt, og de fleste er ikke i stand til å beskytte seg selv, sine familier, eller sine arbeidsplasser mot disse risikoene.

– Cyber Security hjelper oss å forstå og begrense disse risikoene, sier Van Niekerk.

Bachelor i Cyber Security blir tilgjengelig på Noroffs campus i Kristiansand og via Nettstudier, hvor alle forelesningene streames live.

Ettersom studiet er godkjent hos NOKUT blir det også godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Mer om studiet

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top