– IT-leksjonene på Noroff er godt gjennomtenkt og utføres bra, sier Even Fosser.

Even Fosser (22) studerer nettverk og IT-sikkerhetNoroff Stavanger, og er akkurat ferdig med førsteåret på den toårige utdanningen.

– IT-leksjonene på Noroff er godt gjennomtenkt og utføres bra. Det ekstra fokuset på egeninnsats, med litt hjelp fra faglærerne, bidrar til en kjempebra platform for læring! sier Even.

Nettverk og IT-sikkerhet er en praktisk IT-utdanning som lærer studentene å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

– Hvordan opplever du studiet ditt?

– Takket være de informative leksjonene på skolen, samt oppgavene vi jevnlig har blitt gitt, har jeg lært uendelig mye i løpet av året! sier han.

Faglærerne er entusiastiske og hjelper absolutt alle i klassen.Even Fosser

Det første året på den toårige utdanningen lærer studentene nettverks- og systemadministrasjon. som sentreres rundt Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift.

– Hva gjorde at du valgte utdanning hos Noroff?

– En venn av meg skulle gå 3D spilldesign på Noroff i Stavanger. Jeg sjekket opp skolen og så at nettverk- og IT-sikkerhet var et av studietilbudene. Jeg ventet ikke lenge med å søke!

– Hvor fornøyd er du med skolevalget ditt?

– Forventningene mine har blitt overgått, og vel så det! sier Even.

Artikkelen fortsetter etter videoen…

– Miljøet blant studentene er herlig

Noroff Stavanger er opptatt av å gi studentene best mulig læringsutbytte, kombinert med høy trivselsfaktor. Even forteller at han trives på campus.

– Miljøet blant studentene er herlig. Folk her er kjempehyggelige, og faglærerne er veldig hjelpsomme! sier han.

– Hvordan vurderer du faglærerne dine?

– Faglærerne er entusiastiske og hjelper absolutt alle i klassen. De går den ekstra distansen for å være sikre på at alle henger med, sier Even.

Jeg ventet ikke lenge med å søke!Even Fosser

Etterspørselen etter personer med kompetanse på hacking og datakriminalitet vil i 2030 oppleve et kompetansegap på 4.100 personer i Norge, i følge en nylig publisert NIFU-rapport. Når Even er ferdig med studiene ønsker han å jobbe med IT-sikkerhet.

– Jeg vil absolutt anbefale Noroff til andre, uansett hvor mye erfaring de har innen studieretningen de er interessert i. Selv kunne jeg ikke mye om IT-sikkerhet før jeg begynte å studere i fjor høst, og jeg har lært ekstremt mye på ett år! sier han.

– Hvilke råd vil du gi til nye IT-studenter?

– Studiene på Noroff er veldig fokusert på eget initiativ og egeninnsats. Jeg vil råde nye studenter å legge ned mye tid på oppgavene som blir gitt, og stille mange spørsmål til faglærerne, sier Even.


IT-studier på Noroff

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top