– Jeg var på jakt etter en utdanning hvor jeg kan være mer hands-on, sier Erik David Martin.

Erik David Martin (26) studerer nettverks- og systemadministrasjonNoroff Stavanger.

– Å studere IT på Noroff er utfordrende, gøy, kunnskapsrikt og sosialt. Jeg har hatt en bratt læringskurve på utdanningen, sier han.

Nettverks- og systemadministrasjon er en praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

– Hva gjorde at du valgte utdanning hos Noroff?

– Jeg oppdaget Noroff da jeg var på utkikk etter ny utdanning. Jeg har alltid hatt en stor interesse for IT. Samtidig lærer jeg best av å kombinere teori med praksis.

Erik sier han liker å jobbe med konkrete IT-oppgaver.

Jeg har alltid hatt en stor interesse for IT.Erik David Martin

– Universiteter har ofte ufattelig mye matematikk, fysikk og kjemi kombinert med teoretiske IT-studier. Jeg var på jakt etter en utdanning hvor jeg kan være mer hands-on. Dermed ble det Noroff, sier han.

26-åringen forteller at han fikk gjennomføre sitt eksamensperioden hos Secure-NOK, et IT-selskap som jobber med Cybersecurity for industriell automatisering og styringssystemer.

– Jeg har vært heldig og fått utført mitt studieprosjekt sammen med Secure-NOK AS. Dette hadde jeg nok aldri fått til hadde det ikke vært for Noroff.

Han utdyper:

– Jeg klarte også å lande en sommerjobb hos dem, og har fått en fot innenfor næringslivet. IT-kompetansen min muliggjør en fremtid hos bedriften. Uten Noroff hadde jeg sannsynligvis aldri vært i kontakt med Secure-NOK.

Artikkelen fortsetter etter videoen…

Fortsetter med IT-utdanningen

Etter sommeren skal Erik studere videre på nettverk og IT-sikkerhet, som er andreåret i utdanningen. I tillegg til Stavanger er studiet tilgjengelig i Oslo, Bergen, Kristiansand og via Nettstudier.

– Jeg gleder meg veldig mye til å begynne på andreåret. Førsteåret ga meg en bratt læringskurve, og ser for meg at neste studieår kommer til å gjøre det samme.

Han utdyper:

Forventningene mine til andreåret er høye, siden vi bygger videre på eksisterende kunnskap. Jeg har spesielt høye forventninger til programmeringsemnet vi skal ha etter jul, for jeg har alltid syntes at Python er et spennende programmeringsspråk.

Python er et spennende programmeringsspråk.Erik David Martin

Om et år planlegger Erik å reise til Wales og ta bachelor i utlandet. Frem til da er han fornøyd med å studere i Stavanger:

– Jeg er veldig fornøyd med læringsmiljøet. Vi får den hjelpen vi trenger fra forelesere, også har vi også medstudenter som vi deler vår kunnskap med. Alle er blitt et team.

– Noroff Stavanger sin campus er også utrolig fin. Det er et veldig stort område med kantine. De ansatte er hyggelige og vi har et sosialt miljø mellom oss studenter, sier han.

– Hvordan vurderer du faglærerne dine?

– Faglærerne gjennom første året har stilt utrolig sterkt. Både Brage, Henrik og Kim har bistått oss når det trengs. Alle har et stort kompetanseområde som vi studenter har fått god nytte av.

– Jeg har hatt en enorm utvikling og blitt enda skarpere innenfor IT. Jeg vil anbefale Noroff til andre med tanke på hvor stor utvikling jeg selv har fått personlig. Både faglig og akademisk, sier han.

Vi ønsker Erik god sommer og lykke til på andreåret.


IT-studier på Noroff

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top