– Det er mange muligheter etter utdanningen, sier Sverre Marvik Rutledal.

– Å studere ved Noroff er veldig lærerikt og gir deg de ferdighetene du trenger for å gå rett ut i arbeidsmarkedet etter endt utdanning, sier Sverre Marvik Rutledal (25).

Sverre studerer nettverk og IT-sikkerhetNoroff Nettstudier.

– Læringsmiljøet på Nettstudier er helt spesielt, sier han og utdyper:

– Vi er mange studenter rundt omkring i Norge, men vi har en plattform hvor alle kan snakke sammen – både førsteårsstudenter og andreårsstudenter. Dette gjør det enklere å jobbe sammen med klassekamerater og finne ut av problemer sammen.

Nettverk og IT-sikkerhet er en praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

Det er viktig at IT-sikkerhet blir et mer prioritert fagfelt.Sverre Marvik Rutledal

– Det er mange muligheter etter utdanningen, sier Sverre.

– IT-utdanningen hos Noroff gir ikke bare kompetanse i sikkerhet. Man lærer seg også basisferdigheter som programmering, generell administrering av IT-verktøy og systemer, og digital etterforskning.

– Noroff setter deg i gang, og det er litt opp til deg selv hva du har lyst til å spesialisere deg i, og hvilke retning du har lyst til å ta. Men jobber som IT-konsulent, systemadministrator og Nettverks- og driftskonsulent er jobbmuligheter som er innenfor rekkevidde.

 – Hva tenker du om viktigheten av IT-sikkerhet fremover?

– IT-sikkerhet kommer til å være vitalt i tiden fremover. For å sikre applikasjoner, data og informasjon, trenger vi folk som vet hvordan det fungerer. Det er derfor viktig at IT-sikkerhet blir et mer prioritert fagfelt, slik at vi har muligheten til sikre nye teknologier som garantert kommer til å prege samfunn rundt om i verden, sier Sverre.

 – Jeg valgte å studere på Noroff på grunn av min store interesse for IT-sikkerhet. 

Artikkelen fortsetter under videoen...

– Veldig fornøyd med skolevalget

– Jeg liker måten studiet er strukturert, og jeg er veldig fornøyd med skolevalget. Jeg har blitt kjent med mange kunnskapsrike og flotte folk innen IT. I løpet av de to årene jeg har gått på Noroff har jeg også fått mange nye venner, som jeg både har lært fra, og som har lært fra meg, sier Sverre.

– Jeg vil gjerne anbefale Noroff til andre. Det finnes ingen andre universiteter eller høyskoler i Norge som underviser i – og gir den samme forståelsen for – hacking, penetration testing og digital forensics (digital etterforskning), sier han.

På ett eller annet tidspunkt har jeg lyst til å jobbe for politiet eller militæret.Sverre Marvik Rutledal

Selv om Sverre nå er nettstudent, har han tidligere studert på Noroff Bergen.

– Jeg har faktisk studert både ved campus i Bergen og på Nettstudier. På campus har man alt man trenger til å fullføre oppgavene og prosjektene studiet inneholder. Som nettstudent må man selvfølgelig påregne å skaffe sin egen PC eller Mac med nok minne til å kjøre flere virtuelle maskiner.

– Ellers er nettstudier veldig fleksibelt og lærerne er like behjelpelig på nett gjennom det virtuelle klasserommet på Discord som de er på campus. Lærerne er veldig dedikerte til å få studentene til å forstå det som undervises. Trenger man hjelp så svarer lærerne alltid på det man lurer på, og mer, sier han.

25-åringen har også valgt å ta en bachelor i utlandet, som er en mulighet for fagskolestudenter å bygge på sin toårige utdanning og få en bachelorgrad på ett år.

– Jeg har valgt å studere ved University of South Wales og begynner der i september. Dette tredje året gjør skolen veldig interessant for IT-studenter som ønsker å reise til utlandet for skaffe seg bachelorgrad. Det jeg ser mest frem til er selvfølgelig å kaste meg ut i bacheloroppgaven, men jeg gleder meg også til å reise med klassekamerater til et nytt land med en annerledes kultur og hverdag, sier han.

– Hvordan vil du bruke kompetansen din videre?

– Først og fremst skal jeg til Cardiff og studere ved University of South Wales. Etter det har jeg egentlig ikke lagt noen planer, men på ett eller annet tidspunkt har jeg lyst til å jobbe for politiet eller militæret.

Slik studerer du på nett


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top