Før var han helt blank på data. Nå tar Emile bachelor i datasikkerhet i Wales.

Emile Soke Mbungu-Kala (32) fra Bodø studerte nettverk og IT-sikkerhet på Noroff. Deretter benyttet han seg av muligheten til å ta bachelor i utlandet og studerer datasikkerhet på University of South Wales.

– Jeg kom til Norge i sen alder og begynte å jobbe som sjåfør- det var ikke så gøy, sier Emile og ler.

For bare fem år siden kunne han aldri sett for seg mastergradsplaner, men det hele endret seg da han begynte på Noroff Bergen høsten 2014.

– Ved skolestart var jeg helt blank på data, det eneste jeg kunne var å surfe på internett og sende e-poster. Derfor er jeg et godt eksempel på det å begynne fra bunnen av, forteller han.

Emile har tidligere studert ved andre universiteter og mener det ikke er like bra som Noroff.

– Første året var vanskelig for meg, men med så god og tett oppfølging fra lærerne klarer man å komme seg gjennom det, sier han.

– Hvordan lyktes du?

– Jeg liker den variasjonen som tilbys på Noroff og det praktiske ved studiet. Det hele er ikke opp til lærerne og jeg satt ofte på skolen fra tidlig på morgenen til sent på kvelden.

– Har du en spesiell hendelse du kan fortelle om?

– Dette året dro jeg til Wales for å bygge på fagskoleutdanningen til en bachelor. Under oppholdet var det et dataprogram jeg ikke fikk helt til, så jeg måtte ta kontakt med en av mine tidligere lærere for å spør om tips. Det endte med at han satt oppe med meg på Skype i 4 timer, helt til vi fikk det til. Jeg tror det sier litt om hvor dedikerte de er.

– Hva mener du er best med skolen?

– Det beste med skolen er dyktige lærere, små klasser og et fantastisk studentmiljø. Folk er der for deg!

– To venner av meg har også begynt på Noroff etter min anbefaling og de er storfornøyde, legger han til.

– Har du fått noen jobbtilbud?

– Jeg har aldri hatt det så luksuriøst som nå. Med to jobbtilbud som venter på meg ved endt utdanning, er jeg bedre rustet enn mange andre studenter fra andre skoler. I tillegg har jeg fått andre tilbud under studiet. Det er tydelig at jobbmarkedet er ganske åpent for dette feltet.


Studietilbud ved Noroff Bergen

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top