Nettstudent Rebecka Fermann (30) fullførte IT-utdanningen nettverks- og systemadministrasjon med perfekt vitnemål.

Det er lett å la seg imponere av Rebecka. Sju av sju mulige A-er fikk 30-åringen fra Trondheim på vitnemålet fra nettstudiet nettverks- og systemadministrasjon.

– Gratulerer med perfekt vitnemål!

– Tusen takk!

– Hvordan føles det å få bare A-er?

– Det var et like stort sjokk hver gang jeg fikk en A, men det føles selvsagt helt fantastisk. Det er godt å vite at man har forstått emnet, og at det jeg leverte stod til forventningene. Ikke minst mine egne forventninger, da det er mye hard jobbing bak, sier hun.

Man blir jo aldri ferdig utlært, ettersom utviklingen innen teknologi bare fortsetter.Rebecka Fermann

– Hvordan har du arbeidet for å lykkes studiet?

– Siden jeg har en liten sønn, vet jeg hvor viktig det er å strukturere seg. Det er viktig å bruke dagen godt. Jeg hadde faste tider hvor jeg dro til biblioteket for å lese, og skrev tankekart hver dag for å planlegge studieaktivitetene.

Hun satte seg også mål om å bli best:

– Etter hvert som jeg begynte å skrive ble detaljene ofte mer komplekse. Derfor var det viktig å holde hodet kaldt og ikke la seg distrahere av alt annet som er tilgjengelig på nett. Jeg hadde ett mål, og det var å bli best uansett.

– Hvorfor ville du studere IT?

– Jeg har alltid likt å løse problemer med data og andre tekniske ting. Jeg ønsket meg mer kompetanse, for senere å få jobb innen IT. Da var det bare en ting å gjøre; rett å slett å studere for å se om jeg var så kompetent som jeg hadde håpet på.

Jeg jobber nok best under press og kan ikke la noe tidstyv stjele den kostbare tiden.Rebecka Fermann

– Jeg har lært så ufattelig mye forskjellig. Det er veldig interessant når man graver seg ned i fagstoffet. Man blir jo aldri ferdig utlært, ettersom utviklingen innen teknologi bare fortsetter. Dermed må man fortsette å utvikle kompetansen for å henge med.

(Artikkelen fortsetter under bildet...)

Test deg selv: Hva kan du om IT?

Les også: Derfor bør du vurdere IT-utdanning

Noroff Nettstudier: Det er oppstart av nettstudier fire ganger i året. Neste oppstart er i august.

– Må være fokusert

– Hvordan har det fungert å studere på nett?

– Det har fungert kjempefint. Jeg tenkte bare at her sitter jeg alene, og må henge i for henge med på studier. Hvis ikke er det penger rett ut av vinduet.

– Jeg jobber nok best under press og kan ikke la noe tidstyv stjele den kostbare tiden.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Man må være fokusert! Dropp sosiale medier mens du studerer. Du trenger ikke sjekke de siste fem minuttene, for tro meg, det har ikke skjedd noe interessant uansett!

Rebecka sier også at rutiner er viktig:

– Sett faste rutiner uansett hvor trøtt eller sliten du er. Spis til faste tider, og sørg for å få litt luft. Eller jobb strukturert til du er ferdig og ta deg "fri" tidligere som en belønning.

Noroff er en seriøs skole som ønsker at studentene skal lykkes.Rebecka Fermann

– Ha som mål å bli best. Hvis ikke kan du heller finne på noe annet å gjøre enn å studere. Studietiden går fort, og kan lønne seg resten av livet.

– Hvorfor valgte du Noroff?

– Jeg så referansene og tilbudene skolen har. Og der virket det ganske naturlig som et førstevalg. Noroff er en seriøs skole som ønsker at studentene skal lykkes.

– Hva synes du valget i ettertid?

– Jeg er like fornøyd nå som da jeg begynte. Jeg skulle ønske jeg hadde startet tidligere, men kan jo hende jeg ikke var klar for det den gang.

– Hva synes du om faglærerne?

– Faglærerne er kjempeflinke. De svarer kjapt når man sitter fast. Alle har masse kompetanse og er mer en villig til å diskutere og være sparringspartnere.

– Hva vil du bruke kompetansen til nå som du er ferdig med studiene?

– Såklart ønsker jeg å få jobb innen mitt fagfelt. Jobben min nå er innen salg, økonomi og markedsføring, men jeg håper at noen er villig til å satse på en IT-dame, smiler hun.

Vi ønsker Rebecka lykke til videre!

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top